DOLAR 32,3397 0.17%
EURO 35,2008 -0.01%
ALTIN 2.246,120,13
BITCOIN 2133494-2.46153%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Nuran Taşhan’ın ” Yaşadığım En Güzel Dün” adlı kitabı raflardaki yerini aldı
  • Magazin Name
  • Nuran Taşhan’ın ” Yaşadığım En Güzel Dün” adlı kitabı raflardaki yerini aldı

Nuran Taşhan’ın ” Yaşadığım En Güzel Dün” adlı kitabı raflardaki yerini aldı

ABONE OL
15 Ocak 2021 22:26
Nuran Taşhan’ın ” Yaşadığım En Güzel Dün” adlı kitabı raflardaki yerini aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlk romanı ‘’Zemra’’ ile edebiyat dünyasına başarılı bir adım artan Nuran Taşhan, ‘’Yaşadığım En Güzel Dün’’ adlı ikinci çalışmasını kitapseverlere sunmanın heyecanını yaşıyor.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

Zemra ile sokaktaki insandan holding patronuna, aile içi çekişmelerden dostluklara, aşkın türlü hâllerinden evliliğe kadar gözlemleriyle okuyucularda derin izler bırakan Nuran Taşhan, edebiyatımızın “yırtık” sayfasına bu kez öykülerini nakşediyor.

Yaşadığım En Güzel Dün’de yer alan öykülerde, insanın az önce doğmuşçasına, henüz kirlenmemiş hâliyle feleğin çemberinden geçmiş hâlini bir arada sunan başarılı yazar, okuyuculara en mutsuz günlerinin en mutlu günlerinden doğduğunu inatla hatırlatmayı sürdürüyor.

Hikâyelerinde insanın zaaflarına anlayışlı ve o zaafları örtme çabasına acımasızca yaklaşan Nuran Taşhan, oluşturduğu dilde karakterlerini yargılamıyor, okuyucuya onların sırları fısıldayıp kenara çekiliyor.

Okuyucular karşısında hayatı silkelemeye devam eden Nuran Taşhan, bir yanıyla alaycı ve bir yanıyla mizah dolu bir eser ile karşımıza çıkıyor.

İkinci kitabı Yaşadığım En Güzel Dün ile ilgili düşüncelerini paylaşan başarılı yazar, şu ifadelere yer veriyor; ‘’Nereden satın aldığımızı bilmediğimiz ama özgürce yaşama hakkımızı ısrarla ve inatla kısıtlayan tüm inançlarımızı bir kenara bırakıp hayatımızı işe yarayan yeni alışkanlıklarla değiştirilebilinceye kadar yazmak benim tek şifam. Sartre’ın dediği gibi “Başkaları cehennemdir, bir süredir ben kendi cennetimi inşa etmekle ilgileniyorum.’’  Öykülerimde yer alan karakterler için de aynısını dilerim.’’

Nuran Taşhan’ın yepyeni kitabı Yaşadığım En Güzel Dün Edebiyatist Yayınevi etiketiyle raflarda yerini aldı.

Nuran Tashan Yasadigim En Guzel Dun

Nuran Tashan Yasadigim En Guzel Dun

Nuran Taşhan Kimdir?

İstanbul Üniversitesi Avrupa Topluluğu ve İktisat bölümünden mezun olan Nuran Taşhan aynı dönemde yarı zamanlı Türk Müziği Nazariyatı eğitimi aldı. Okul öğreniminin ardından bir süre Avrupa Birliği Türkiye organizasyonlarında aktif görev aldı, İngiltere’de bu alanda eğitim programlarına katıldı. İş ve Proje Geliştirme pozisyonlarında profesyonel olarak çalıştıktan sonra Nuran Taşhan 2006 yılında NBS İnsan Kaynakları Yönetim Danışmanlık Şirketini Kurdu. İşe Alım, Organizasyonel Gelişim, Değerlendirme Merkezi Uygulamaları, Kişilik Envanterleri ve Testler, Koçluk bakış açısı ile eğitim programları oluşturulması ve uygulanması konusunda uzmanlaştı. 2011 yılında Akademi ve Pernet Bordrolama şirketlerini hayata geçirerek insan kaynakları profesyonellerine eğitim ve endüstriyel ilişkiler alanında danışmanlık vermeye devam etti. Sertifikalı bir Erickson ve Forton Group Koç’u, Koçluk eğitmeni ve NLP Master olan Nuran Taşhan, son 3 yıldır Birleşmiş Milletlere bağlı Sivil Toplum kuruluşları ile Afganistan ve Suriye’den gelen mülteciler için adaptasyon ve Kobiler için mesleki eğitimler vermekte, kariyerinin dışında Kısa film yapımcılığı ve edebiyat ile ilgilenmektedir. İlk romanı “Zemra”, 2019 yılında basıldı. Dergilerde yazılar yazmakta, dijital platformlar üzerinden “Mülakat Odası” başlıklı podcast yayınlamaktadır.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.