Nur Mehmet Munar kimdir?

Başarılı yapımcı Nur Mehmet Munar'ı sizler için kısaca tanıttık.

Nur Mehmet Munar kimdir?

Nur Mehmet Munar, Molla kanaat önderi bir babanın 5.çocuğu olarak Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 1979 tarihinde dünyaya geldi. Nur Mehmet Munar çocukluğunun bir bölümünü Diyarbakır’da geçirdikten sonra İstanbul’a gelerek eğitimini burada tamamladı.

Öğrencilik yıllarından itibaren sinemaya büyük bir merakı olan Nur Mehmet Munar 1994 yılında iş hayatına atıldıktan sonra çeşitli sektörlerde çalıştı. Çocukluk hayali olan sinema için ilk adımını Baran Media Group şirketini 2013 yılında kuran Nur Mehmet Munar 5 yıl boyunca film yapımcılığı konusunda Ar-Ge çalışmaları yaptı.

Nur Mehmet Munar bu çalışmalarının ardından önce ABD’ye giderek Los Angeles ve California’da sinema filmi yapım, yönetim ve reklam koordinasyon eğitimini aldıktan sonra İngiltere’nin Londra kentine giderek burada da bu konularda eğitim aldı.

Nur Mehmet Munar , ABD’de özellikle Hollywood’da aldığı eğitimin kendisi için çok önem taşıdığını ifade etti. Aldığı eğitimler sonucunda Türk sinemasının da tıpkı Hollywood ve Bollywood kalitesinde olabileceğine inancının arttığını söyleyen Nur Mehmet Munar aslında bunun bir hayal değil, gerçekleşebilecek bir fikir olduğunu düşünerek çalışmalarına hız verdi.
Nur Mehmet Munar her yıl düzenlenen Oscar ödüllerinde bir gün bir Türk filminin ödül alabileceğine inandığını ve en büyük hedefinin ve hayalinin bu ödülü alan ilk Türk yapımcısı ve yönetmeni olmak olduğunu söyledi.

Nur Mehmet Munar “Sana Aşk” adlı bir roman yazmış ve henüz yayınlanma aşamasında olan bu romanını aynı zamanda bir sinema filmine uyarlamak için çalışmalara başlamıştır.

Bir yanıt yazın