DOLAR 32,4297 0.16%
EURO 35,6373 0.53%
ALTIN 2.323,210,19
BITCOIN 22971372.41259%
İstanbul
16°

AÇIK

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Dr. Oğuzhan Oğuz “Son dönemlerde erkekler burun estetiğine büyük ilgi gösterdi”
  • Magazin Name
  • Sağlık
  • Dr. Oğuzhan Oğuz “Son dönemlerde erkekler burun estetiğine büyük ilgi gösterdi”

Dr. Oğuzhan Oğuz “Son dönemlerde erkekler burun estetiğine büyük ilgi gösterdi”

ABONE OL
30 Ocak 2024 13:26
Dr. Oğuzhan Oğuz “Son dönemlerde erkekler burun estetiğine büyük ilgi gösterdi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi döneminde burun estetiği için Wellnose olarak ciddi talep aldıklarını belirten Dr. Oğuzhan Oğuz, “Salgında kapanma dönemi estetik operasyonlar için uygun bir zaman dilimi oldu. Eve kapanan insanlar bu dönemi ameliyat sonrasını daha rahat geçirmek için değerlendirdi” diye konuştu. Pandeminin psikolojik olarak estetik kaygıları da artırdığına dikkat çeken Dr. Oğuzhan Oğuz, “ Son 1 yılın kadınlardan çok erkeklerin estetiğe yöneldiği bir dönem olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

 

Sağlıklı psikolojiyle karar vermek önemli!

 

Erkeklerde, özellikle orta yaş kriziyle beraber artan taleplerle sık karşılaştıklarını belirten Dr. Oğuzhan Oğuz, “Görüşmeye gelen hastaların psikolojik bir bunalım sonucu burun estetiği olmak istediklerini fark edersek, bu durumlarda ameliyat kararı alırken çok daha dikkatli oluyoruz. Hastanın sağlıklı bir psikolojideyken gelmesi hem karar aşamasında hem de iyileşme sürecinde  daha verimli olacaktır” diye konuştu. Erkeklerin kadınlara nazaran genellikle sosyalleşme sıkıntısı çektiklerini düşündükleri için burun estetiğine başvurduklarını belirten Dr. Oğuzhan Oğuz, “Hasta eğer bunalımda veya depresyondayken bu kararı vermişse, ameliyat olup istediği buruna kavuştuktan sonra bile memnuniyetsizliği devam edecektir. Çünkü aslında burun estetiğine hiç ihtiyacı olmayan hastalar da gelebiliyor. Bu sebeple hastaya öncelikle psikolojik durumunu düzeltmesi gerektiğini söyleyip, bu durum geçtikten sonra eğer ihtiyacı varsa hastanın da aldığı sağlıklı kararlar çerçevesinde ameliyat ediyorum” diye belirtti.

 

Dr. Oğuzhan Oğuz “Türkiye estetikte tercih edilen ülkelerin başında” 

 

Sağlık turizminde tercih edilen ülkelerin başında gelen Türkiye’nin pek çok ülkeye göre ciddi avantajları olduğunu vurgulayan Dr. Oğuzhan Oğuz, “Pandemide yaşanan eve kapanmalardan sonra, turistlerde hem tedavi olayım hem de tatil yapayım ihtiyacını gözlemliyoruz. Türkiye’de coğrafi güzellikleri ve tarihi kültürü ile ciddi bir avantaj söz konusu. Yine döviz kurlarındaki farklılık da Türkiye’yi tercih etmelerindeki en önemli etken” dedi. Avrupa’nın üç kıtasından 4,5 saatlik uçuş mesafesinde olduğumuzu da hatırlatan Dr. Oğuzhan Oğuz, “1,5 milyar insanın en kolay ulaşabileceği konumda bulunuyoruz. Bu da Türkiye’yi dünyada sağlık sektöründe parlayan yıldız yapıyor” dedi

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.