Neden Diş Beyazlatma Yaptırmalısınız?

Dişler yaşla birlikte doğal olarak koyulaşır. Sigara, çay ve kahvenin yanı sıra tüketilen pek çok yiyecek ve içecek dişlerin renklenmesine neden olabilir.

Neden Diş Beyazlatma Yaptırmalısınız?

Diş beyazlatma dişler ve diş etleri için güvenilir bir prosedürdür ve farklı yöntemlerle uygulanabilir. Elde edilen sonuçların başarısı sayesinde diş beyazlatma İstanbul ve diğer metropollerimizde sık uygulanan bir prosedür haline gelmeye başarmıştır. Kişi özelinde tercih edilen yönteme göre diş beyazlatma fiyatları değişiklik gösterebilir. Dr. Sait Gezer hasta özelinde en uygun planlamalarla diş beyazlatma yöntemlerini gerçekleştirmekte ve tüm hastalarına hayallerindeki gülümsemeye kavuşma imkanı sağlamaktadır.

Dişlerinizi birçok şekilde beyazlatabilirsiniz. Örneğin diş yüzeyindeki lekeleri çıkaran beyazlatıcı diş macunları kullanabilirsiniz. Bu, dişlerinizi beyazlatmanın en ucuz yollarından biridir ancak çok etkili değildir. Kimyasal beyazlatma teknikleri gibi pahalı seçeneklere de gidebilirsiniz. Bu nedenle diş beyazlatmanın nasıl çalıştığı sorusu, kullanılan beyazlatma prosedürünün türüne bağlıdır.

Diş Beyazlatma Öz Güveninizi Artırır

Yaşlandıkça dişler genellikle daha fazla lekelenir. Sigara içmek ve belirli yiyecek ve içecekleri tüketmek süreci hızlandırabilir. Dişleri lekeli olan birçok kişi, fotoğraflarda gülümsemekten korkar hatta sosyal ortamlardan kaçınır. Çözüm? Daha parlak, daha beyaz bir gülümseme. Diş beyazlatma tedavisi kısa bir sürede dişlerinizi normal renklerine geri getirebilir. Eğer dişlerinizin rengi öz güveninizin düşmesine neden olduysa sizin için ideal bir çözüm haline gelebilir.

Sarı dişler genellikle yaşlı insanlarla ilişkilendirilir, ancak bu mutlaka böyle olmak zorunda değildir. Diş renginizi iyileştirmek anında daha genç görünmenizi sağlayabilir ve size taze, yeni bir görünüm kazandırabilir. Sonuçta, kimse gülümsediğinde lekeli, sarı dişler görmek istemez. Dişlerinizi iki veya üç ton açmak bile görünümünüz üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.

Araştırmalar, gülümsemelerine yatırım yapanların iyi bir ağız hijyenine sahip olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu gösteriyor. Dişlerinizin durumunu önemsemek beyazlatma ile bitmiyor. Dişlerinizi fırçalamak ve diş ipi kullanmak için daha fazla zaman harcamak ve diş hekimini ziyaret etmek gibi dişlerinize daha iyi bakmanızı da teşvik eder. Ağız hijyeninizi iyileştirmenin, ağız kokusunu iyileştirme ve diş çürümelerini ve hastalıkları önleme gibi birçok faydası olabilir.

Diş Beyazlatma Zarar Verir mi?

Profesyonel diş beyazlatma uygulamalarını tercih ettiğinizde herhangi bir rahatsızlık yaşamanız pek olası değildir. Bazı insanlar tedavi sırasında dişlerinin ve diş etlerinin daha hassas hale geldiğini fark eder. Ancak hassas dişler için tasarlanmış diş macunu kullanmak bunu azaltır veya durdurur. Nadir durumlarda dişler tedavi sırasında çok hassas olabilir, ancak beyazlatma durdurulduğunda dişler kısa sürede normale döner.

Diş beyazlatma bu konuda uzman ve deneyimli bir diş hekimi tarafından uygulandığı sürece güvenlidir. Elbette bu aşamada dişler ve diş etleri için uygun ve kaliteli ürünlerin kullanılması gerekir.

Diş beyazlatma tedavileri harika sonuçlar sağlayabilir. Dişlerinizi lekeleyebilecek kırmızı şarap, çay veya kahve içerseniz ya da dişlerde renklenmeye neden olabilecek yiyecekler tüketirseniz diş beyazlatma uygulamasının etkisi uzun sürmez. Diş beyazlatma sonrası dişleri günde iki kez fırçalamak ve diş ipi kullanmak lekelerin birikmesini azaltmaya yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, etkinin korunmasına yardımcı olması için beyazlatıcı diş macunu kullanmak da fayda sağlayabilir.

Diş Beyazlatma Ne Zaman Uygun Değilir?

Diş beyazlatmanın uygun olup olmadığına eğer uygunsa hangi yöntemin uygulanacağına karar vermek için diş hekimi hastayı muayene eder. Ağız ve diş sağlığı olan kişilere diş beyazlatma yapılabilmekle birlikte kaçınılması gereken bazı durumlar vardır.

  • Diş beyazlatma 18 yaşından küçük hastalara uygulanmaz.
  • Diş eti hastalığı ya da başka diş problemleri olan kişilere diş beyazlatma yapılmadan önce bunların başarılı bir şekilde tedavi edilmesi gerekir.
  • Diş beyazlatma yalnızca doğal dişlerde işe yarar. Takma dişler, köprüler, kronlar, dolgular ve kaplamalar diş beyazlatma sürecine tepki vermez.
  • Eğer dişlerin üzerinde beyaz noktalar varsa bunlar diş beyazlatma işleminden sonra daha belirgin bir hal alabilir.
  • Hamilelik ve emzirme döneminde diş beyazlatma yapılması önerilmez.
  • Aşırı hassasiyeti olanlara ya da hidrojen peroksit alerjisi olanlara diş beyazlatma uygulanması önerilmez.

Pek çok insan için ilk izlenim önemlidir. İnsanlar görsel varlıklardır ve görünüşe dayalı varsayımlarda bulunma eğilimindedirler. Beyaz bir gülümsemenin, kötü lekeli dişlere sahip olmaktan daha iyi bir izlenim bıraktığını hissedebilirler. Ayrıca yapılan araştırmalara göre kişi gülümsemesinden emin olduğunda gülümsemeye daha meyillidir. Gülümsemek olumlu duygular yaratır ve kişinin kendisine olan güvenini artırır. Bu nedenle diş beyazlatma pek çok insan için benlik saygısına katkıda bulunan ve kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlayan bir faktör olma özelliğine sahiptir.

Siz de daha beyaz ve etkileyici dişlere sahip olmak istiyorsanız diş beyazlatma ve diğer estetik diş hekimliği prosedürleri için Dr. Sait Gezer ile iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, laminate veneer nedir içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın