H100 Aşısı Nedir?

Medikal estetik prosedürlere kadınlar kadar erkeklerin de ilgi gösterdiğini biliyor muydunuz?

H100 Aşısı Nedir?

Son yıllarda estetik cerrahi prosedürlere karşı önlenemez bir yükseliş sergileyen medikal estetik prosedürler gösterilen ilgi sonucunda giderek çeşitleniyor. Botoks ve h100 aşısı sağladığı faydalar nedeniyle farklı yaş gruplarındaki kişiler arasında büyük ilgi görmektedir. Uzman Dr. Şafak Göktaş kişilere uygun medikal estetik prosedürleri planlama ve uygulama konusunda uzmanlığıyla ve deneyimiyle ön plana çıkmaktadır. Siz de medikal estetik prosedürler hakkında bilgi almak, ihtiyacınız olan ve en iyi sonuçları alacağınız prosedürleri öğrenmek ve uygulama yaptırmak için Uzman Dr. Şafak Göktaş ile iletişime geçebilirsiniz.

Günlük yaşamda kadın erkek fark etmeksizin en çok göze çarpan detayların başında insanların cildi gelir. Ancak cilt zaman içinde çeşitli etkenler dolayısıyla nem ve elastikiyet kaybı yaşar. Bunun temel nedeni ciltte kolajen ve hyaluronik asit kaybı yaşanmasıdır. Bu kayıplar neticesinde ciltteki amino asitler ve peptidler hasar görür, yaşlanma belirtileriden kırışıklık ve sarkmalar ciltte kendini gösterir.

H100 aşısı temelde bir cilt gençleştirme kokteylidir. H100 aşısının içeriğinde mannitol, peptid, hyaluronik asit, vitaminler, DMAE, B1- B6 vitamini, DMAE ve kollajen vardır. Zengin içeriğiyle dikkat çeken hyaluronik asit içindeki amino asitler deri yapısını destekler ve h100 aşısı cilt yaşlanmasına karşı anti-aging yöntemi olarak kullanılır. Genetik etkenlere ya da yaş almaya bağlı olarak ciltte yer alan sarkmalar ve kırışıklıkların giderilmesi, yaş almaya ek olarak nem ve kollajen eksikliğiyle ortaya çıkan kırışıklıkların ve sarkmaların tedavisinde h100 aşısından yararlanılır. Hyaluronik asitin en önemli özelliği deriye nemlilik ve elastikiyet kazandıran bir molekül olmasıdır. Ancak ciltteki hyaluronik asit üretimi zaman içinde azalır. Bunun sonucunda ciltte ince çizgiler, kuru ve mat bir görünüm ortaya çıkar.

H100 aşısının içindeki nem kompleksi ciltte ortaya çıkan mevsimsel kuruluğu ve pullanmayı da önler. Nem oranını ve kollajen oranını artırarak ciltteki ince çizgilerin ve kırışıklıkların önlenmesine katkıda bulunur. Yüze ışıltılı bir parlaklık ve canlılık kazandıran h100 aşısı aynı zamanda ciltteki cansızlığın ve matlığın giderilmesini sağlar. Sağladığı faydalar nedeniyle h100 aşısı yüz, göz çevresi, dudak çevresi, el, alın, kaş arası, boyun bölgesi ve dudak çevresinde kullanılır.

H100 aşısı enjeksiyonunun ardından ciltte nemli ve sağlıklı bir görünüm oluşur. Aynı zamanda ciltteki ince kırışıklıklarda toparlanma, gözeneklerde sıkılaşma ve elastikiyette artış da ortaya çıkar.

H100 Aşısı Kaç Seans Uygulanır?

Genç ciltlerde genellikle 2 ya da 3 hafta aralıklarla uygulanan 2 seans h100 aşısı uygulaması yeterli olur. Ancak uygulama sayısı ve sıklığı hasta özelinde belirlenmelidir. H100 aşısı enjeksiyonunun sağladığı etki de aynı şekilde kişi özelinde değişiklik göstermekle birlikte genellikle 1 yıl civarında devam eder.

H100 aşısı yapılmadan önce ilk olarak uygulama bölgesi lokal anestezik etkili krem sürülerek uyuşturulur. Uyuşma etkisi elde edilince cilt temizlenir ve enjeksiyon aşaması başlar. H100 aşısı enjekte edilecek bölgeye 1 ila 2 cm aralıklarla ve özel iğne uçları kullanılarak enjeksiyon yapılır. Yaklaşık 20 ila 30 dakika içinde prosedür tamamlanır. H100 aşısı enjeksiyonunun ardından uygulama bölgesinde hafif şişlikler meydana gelebilir.

H100 Aşısının İçinde Ne Var?

H100 aşısının içinde bulunan hyaluronik asit deride su tutma yoluyla dokuların tamir edilmesine ve elastikiyetin artmasına katkı sağlar. Böylece derideki nem artar. Mineraller deriyi yapılandırma yoluyla yaşlanma sürecini geciktirir. Amino asitler deride hücre yenilenmesini artırırken bilinen en güçlü anti oksidanlardan olan mannitol ciltteki hyaluronik asitin ömrünü ve cildin nem kapasitesini artırarak kırışıklıkları hızlı bir şekilde açar.

Büyüme faktörü olan ve h100 aşısının içeriğinde bulunan kollajen kırışıklıkların açılmasında, derinin doğal yolla doldurulmasında ve sıkılaştırılmasında rol oynar. Diğer bir büyüme faktörü olan hexapeptide-8 yüzdeki mimik çizgileri ve kırışıklıklarının açılmasına katkıda bulunur. Pentapeptide-18 ise kas kasılmalarını rahatlatır ve kırışıklıkların açılmasını sağlar. Anti oksidan etkisi olan DMAE deri altındaki kas dokusunu destekler. Böylece sarkmaların azalmasına yardımcı olarak sıkılaşma etkisi yaratır. Kollajen ve elastik Fibrillerin artışını sağlayan organik silika deri tonusunun düzenlenmesinde etkilidir. Anti oksidan etkili vitamin B1 ve B6 yaşlanma sürecinin gecikmesine katkıda bulunur.

H100 aşısı yapıldıktan sonra elde edilecek etkinin daha uzun süreli olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. İlk 24 saat süreyle spordan ve ağır aktivitelerden uzak durulmalıdır. Belirtilen süre boyunca hamam ve sauna gibi aşırı sıcak ortamlarda bulunulmamalıdır. Ayrıca doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmaktan kaçınılmalıdır. Aşının enjekte edildiği bölgelere belirli aralıklarla buz kompresi uygulanması etkili olabilir. H100 aşısı uygulandıktan sonra sırtüstü yatılmalı ve bol miktarda su tüketilmelidir. Uygulamanın ardından cildi temiz tutmaya özen gösterilmelidir. Açık havaya çıkarken cilde mutlaka güneş koruyucu ürünler sürülmelidir.

Bir yanıt yazın