Melisa Sözen “Aile Yalanları” adlı oyunla tiyatroseverlerle buluşuyor

Melisa Sözen “Aile Yalanları” adlı oyunla tiyatroseverlerle buluşuyor

Melisa Sözen, Müfit Kayacan ve Ülkü Duru, Nermin Yıldırım’ın “Bavula Sığmayan” adlı öykü kitabındaki aynı novelladan uyarladığı “Aile Yalanları” adlı tiyatro oyunu 20 Aralık’ta Zorlu PSM’de seyircisiyle buluşacak.

 

“Aile Yalanları” oyununu Hakan Emre Ünal yönetirken oyun Zorlu PSM, Toy İstanbul ve Melisa Sözen ortaklığı ile sergilenen oyun Nermin Yıldırım’ın “Bavula Sığmayan” novella’sının birbiriyle bağlı ilk üç kısa öyküsünden kendi uyarladığı oyunda küçük bir aile trajedisini üç kahramanın da perspektifinden anlatarak, her birinin aynı olayı nasıl bambaşka şekillerde algılayıp yaşadığını gözler önüne sergilenecek.

 

Aile Yalanları oyununun konusu

 

Gece yarısı annesinden bir telefon alan Belgin hemen köyüne gider ve burada kendisini üç kişilik bir aile bulmacasının içinde bulur. Aile cenderesinde kendi yolunu bulmaya çalışan Belgin, ömrünün sonbaharında yeni bir hayat ihtimali arayan Kamuran ve herkes mutlu olsun istedikçe kendi dahil kimsecikleri mutlu etmeyi beceremeyen Müzeyyen’in buruk ama neşeli hikâyesi. Söylenenleriyle ama en çok da söylenemeyenleriyle tam bir aile hikâyesi. 

 

Peki şimdi ne olacak? Hem kendimiz olup hem de sevebilecek miyiz birbirimizi?

 

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın