Melih Baki kimdir?

Dört öyle ki kitap ki, ilk sayfasında “Dostluğa..” ithaf ile açılışını yapıyor...

Melih Baki 1987 yılında Eskişehir dünyaya gelmiştir. Lisansını Osmangazi Üniversitesi Makine Mühendisliği’nde tamamladı. Havacılık sektöründe başlayan mühendislik kariyeri, tarım sektöründe uzman kalite mühendisi olarak devam etmekte. Evli ve iki çocuk babası.

Melih Baki’nin Lisans ve yüksek lisans dönemi süresince çeşitli proje ve fikir yarışmalarında ödülleri bulunmaktadır.

Küçük yaşlardan beri müzikle uğraşmasının yanı sıra amatör olarak dublaj çalışmaları ve film müzikleri yapmaktadır.

Melih Baki üç dostu ile beraber, Dolma Kalem mahlası ile çıkardıkları ilk kitapları “Dört” ile edebiyat dünyasına giriş yaptılar.

Aslında “Dört” bir polisiye romandan çok, gözden ırak gönülden bağlı dört dostun hayallerinin, birçok zorluğa rağmen vücut bulmuş hali de denilebilir.

Her ayrıntısı ile tek tek ilgilenilmiş, Ahmet Ümit’ in deyişi ile “hiç mi ego savası olmadı” cümlesini o Online Tombala Oyna söyleyene kadar fark etmemiş, tartışma bile yaşamamış, kararlarını demokratik bir şekilde çözüme kavuşturan bir dostluk ürünü…

Öyle ki kitap, ilk sayfasında “Dostluğa..” ithafı ile açılışını yapıyor.

İşini severek yapan bu ekibin verdiği samimiyet ve enerji sizi ilk sayfadan son sayfaya kadar soluksuz bir hikayenin içine alıyor.

Dolma Kalem, kendi tarz ve akıcılığı ile polisiye roman türüne yepyeni bir boyut kazandıracağını söyleyebiliriz. Bundan sonraki eserleri ile de kendine ayrı bir okur kitlesi oluşturacağı kesin.

Kamil HIZER / Magazinname.com

Bir yanıt yazın