Burak Özel kimdir?

Ülkemizin en uzun belediye otobüs hattında 4 kafadar ortaklaşa bir roman yazmanın kararını verdi...

1986 yılının Haziran ayında İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya gözlerini açan Burak Özel, tüm çocukluğunun mahalle aralarında top oynayarak geçirdiğini ve arkadaşlık kurma becerisinin daha o zamandan başladığını ve futbolun bu kitapta çok önemli bir rolü olduğunu belirtmekte. İlkokulu İskenderpaşa İlköğretim okulu’nda, Ortaokulu Dede Korkut Anadolu Lisesi’nde İstanbul’da okuduktan sonra, daha 14 yaşındayken Balıkesir Fen Lisesi’ne giderek ve yatılı olarak lise eğitimini tamamlamıştır. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 2010 yılında bitirdikten sonra, bir sene Afyon’un Sinanpaşa ilçesinde mecburi hizmet yapmış, daha sonra uzman doktor olmak istediği için gittiği Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 5,5 yıl Ortopedi Asistanlığı eğitimini bitirmiştir. 2018 yılından beri Ortopedi Uzmanı olarak Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki görevine devam etmektedir. İyi bir futbol ve basketbol izleyicisi olup hobileri arasında hikayeler karalamak ve okumak ilk sırayı almaktadır.

Evli ve 1 çocuk babası olan Burak Özel, Altınoluk’taki yazlıklarında komşusu ve bu kitabın yazarlarından Arda Çelikcan ile tanışıklıkların da futbol sayesinde olduğunu ve sırasıyla kitap yazarlarından Melih ve Teoman ile de Eskişehir’den yaz tatili için Altınoluk’a geldiklerinde tanıştıklarını belirtmektedir. Yaklaşık 25 yıllık dostlukları olduğunu ve bu kitabın ithafının da “Dostluğa” olduğunu ifade etmektedir. “Dört” isimli bu kitaplarının dört arkadaşın beraber yazdığı ama yazmaya başladıktan sonra dört kişinin yazma süresi boyunca fiziksel olarak hiçbir zaman bir araya gelemeden bitirebildiği, gerek görüntülü konuşmalarla gerekse sosyal medya üzerinden bu eserin ortaya çıktığını, teknolojinin edebiyat dünyası üzerine etkisinin artık yadsınamayacağını ve tarihteki yerlerini aldığını belirtmektedir.

Dolma Kalem mahlası kullanarak edebiyat dünyasına giriş yapan bu dört arkadaşın birbirinden farklı özellikleri olduğunu ve bunun da kitaba yansıdığını düşünerek polisiye türüne bambaşka bir soluk getirdiklerini ifade etmiştir. ‘Arda’nın 500 T’deki fikri sonrası ve benimde uzun ve yorucu nöbet sonrası kafamı dağıtmak için ‘’neden olmasın’’ dediğim bu kitap, Melih ve Teoman’ı ekibe Yasal Tombala Siteleri hemen dahil edip fikirlerimizi ortaya atmamız aslında birçok kişinin hayali olup sadece cesaret edemedikleri bir başlangıç noktası.’ diyerek birçok insana gelecek adına örnek olduğunu beyan etmiştir. Burak Özel okurların bu kitaptaki kişileri hayallerinde rahatlıkla canlandırıp kitabın içinde kendilerini karakterlerle özdeşleştireceklerine inancı tam olup dört kişinin bir bütün halinde nasıl yazdıklarını, herkesin şaşıracağını düşünmektedir. Seri haline getirmeyi düşündüklerini ve gelecek daha birçok çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği, ‘Dört’ adlı eseri bu serinin ilk kitabı ve cesaretin başlangıç noktası olarak tarif ederek tüm okurlarına bu cesarete sahip çıktıkları için teşekkür etmektedir.

Kamil HIZER / Magazinname.com

Bir yanıt yazın