DOLAR 32,4066 0.2%
EURO 35,0878 -0.12%
ALTIN 2.327,680,35
BITCOIN 23015272.60726%
İstanbul
16°

AÇIK

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Mehmet Şenocak dünyada bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşıyor
  • Magazin Name
  • Mehmet Şenocak dünyada bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşıyor

Mehmet Şenocak dünyada bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşıyor

ABONE OL
5 Kasım 2020 23:01
Mehmet Şenocak dünyada bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mehmet Şenocak kendi yazdığı ve çizdiği “Atatürk, Bir Ulusun Kurtarıcısı” adlı animasyonu Youtube üzerinden ücretsiz olarak 1 milyondan fazla kişiyle buluşturmuştu.

Mehmet Şenocak “ Animasyonu hazırlarken bir çok zorluklarla karşılaştım. Bu sorunları halletmek için yaptığım tüm girişimlerin sonuçsuz kalmasının ardından sosyal medyadaki takipçilerimin ve kendi imkanlarım ile dünyanın ilk Atatürk animasyon filmini yapmayı başardım” dedi.

“Atatürk, Bir Ulusun Kurtarıcısı” konusu

Mehmet Şenocak’ın yazdığı ve çizdiği roman “Marie adlı Amerikalı bir akademisyenin 10 Kasım günü bindiği aracın siren sesleriyle birlikte durması ve araç şoförünün Atatürk’ü anmak için araçtan inmesi ile başlıyor. Herkesin saygı duruşu için durmasını merak eden Marie Atatürk’ü merak ederek Atatürk hakkında bilgi sahibi olmak için bir çok kitap okumaya başlıyor. İstanbul’da başlayan macera onu Atatürk’ün büyük liderliği ve devlet adamlığıyla tanıştırıyor.

Animasyon ile hedefine ulaştığını ifade eden Mehmet Şenocak yeni neslin Atatürk’ü daha iyi tanıyabilmesi için çektiği animasyonu çizgi roman haline getirerek gençlere bir çok tarihi olayı görsel bir anlatımla ilgiyle okunmasını hedeflediğini belirtti.

Projenin tarih danışmanı Sinan Meydan kitabın arka kapak yazısında “Türkiye’de Atatürk’ü doğru anlatmak milli bir görevdir. Onu çocuklara anlatmak ise yaşamsal bir zorunluluktur. Bu kitabı çocuklarınıza, güvenle okutabilirsiniz” diyor. Atatürk Bir Ulusun Kurtarıcısı Çizgi Roman kitabına birçok kitap satış noktasında ulaşmak mümkün

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.