DOLAR 32,3787 0.18%
EURO 35,0555 -0.16%
ALTIN 2.324,420,23
BITCOIN 2272623-0.58988%
İstanbul
17°

AÇIK

16:45

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Pandemi döneminde saçları dökülenlere öneriler

Pandemi döneminde saçları dökülenlere öneriler

ABONE OL
5 Kasım 2020 21:59
Pandemi döneminde saçları dökülenlere öneriler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizi ve dünyayı hala tehdit etmeye devam eden Covid-19 virüsü insanları hem psikolojik olarak hem çevresel olarak etkiliyor. Covid-19 virüsü sonrasında yaşanan pandemi döneminde saç dökülmeleri artmaya başladı.  İnsanların yaşadığı stres yüzünden saç sağlığının da etkilendiğini ifade eden saç ekim direktörü Yasemin Gülgör “ Salgın döneminin başlangıcından itibaren çok sayıda insan saç dökülmesi ve saçlarında yaşayan güçsüzlük şikayeti ile hastanelere ve saç ekim merkezlerine başvurdu” açıklamasını yaptı.

Yasemin Gülgör saçlarında dökülme yaşayan kişilere saç sağlığı hakkında şu önerilerde bulundu; “Bu dönemde özellikle ıspanak, brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler A ve C vitamini olarak zengindir Kullanılacak olan yeşil yapraklı sebzeler sayesinde vücudumuzda kalsiyum ve demir salgılar ve sebum salgılanmasına destek olur” dedi.

Saç sağlığında problem yaşayanların A vitamini açısından mükemmel bir kaynak olan havucu bol bol tüketmelerini öneren saç ekim uzmanı Yasemin Gülgör tam tahıllı ekmeklerin kişilere B vitamini takviyesi sağladığını ve bu vitamin sayesinde saçlar için gereken vitamini vermiş olduğunu ifade etti.

Yasemin Gülgör ayrıca saçlarında dökülme sorunu yaşayanların süt ve süt ürünlerini, patates ve baklagiller tüketmesini önererek açıklamalarını tamamladı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.