DOLAR 32,6021 0.39%
EURO 34,8276 0.24%
ALTIN 2.490,060,24
BITCOIN 21286504.37152%
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

16:53

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Maskeler, diş tedavisinde kamuflaj oldu

ABONE OL
28 Haziran 2020 00:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs döneminde maske zorunluluğu virüsten koruduğu gibi diş tedavileri nedeniyle toplum içine çıkmaya çekinenlerin de yardımına koştu. “Hazır maske takıyorken dişlerimi yenileteyim” diyenlerin sayısı arttı.

Pandemi ve sonrası diş estetiği yaptıranların sayısında ciddi artış var

Konuyla ilgili bilgi veren Estetik Dişhekimleri Akademisi Derneği üyesi ve DentaLuna Klinik Sahibi Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun, “Cerrahi işlemler, diş estetiği gibi bazı tedaviler sonucunda insanlar kısa süreli de olsa dişsiz gezebiliyor.

Arzu Yalnız Zogun ; Diş estetik açıdan çok önemlidir

Arzu Yalnız Zogun “Diş, estetik açıdan yüzde en önemli organımız. Bu nedenle de diş tedavilerini yaparken dişsiz şekilde sosyal çevrede bulunmak istemiyorlar ve bu tedavilerini devamlı öteliyorlar” dedi.

Maske kullanımı hastalar için kurtarıcı oldu

Arzu Yalnız Zogun, koronavirüs döneminde takılan maskenin, dişlerde yapılan işlemleri de gizlemesi nedeniyle bunu fırsat bilip dişlerini yaptırmak isteyenlerin sayısının arttığını aktardı. Özellikle ön dişlere implant yapıldığı zaman en azından dikişleri alana kadar takma diş kullanmamayı tercih ettiklerini belirten Zogun, “Bu süreçte görüntü konusunda hassas olan hastalarımız için maske kurtarıcı oluyor” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.