DOLAR 32,3703 0.15%
EURO 34,9665 -0.31%
ALTIN 2.323,980,21
BITCOIN 22800170.39872%
İstanbul
14°

AÇIK

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Lalehan Uysal’ın tohum fotoğrafları sergisi Yapı Kredi bomontiada Galeri’de

Lalehan Uysal’ın tohum fotoğrafları sergisi Yapı Kredi bomontiada Galeri’de

ABONE OL
4 Ağustos 2021 23:03
Lalehan Uysal’ın tohum fotoğrafları sergisi Yapı Kredi bomontiada Galeri’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapı Kredi bomontiada, tasarımcı Lalehan Uysal’ın “Kurda, Kuşa, Aşa… Ve Göze…” sergisine ev sahipliği yapıyor. Lalehan Uysal’ın, hayatın sürdürülebilirliğinin öznesi olan tohumların fark edilmesi için yakın plan çektiği ve makrografik olarak tanımladığı yeni tohum fotoğraflarından oluşan sergi, 2-25 Ağustos 2021 tarihleri arasında her gün Yapı Kredi bomontiada Galeri’de ziyaret edilebilir.

Tasarımcı Lalehan Uysal, ilk tohum fotoğrafları sergisini Oxford Üniversitesi’nde 40 yılı aşkın süredir her yıl farklı temalarla gerçekleşen“Oxford Symposium on Food and Cookery”de açtı. Londra’daki sergisini Türkiye’de farklı şehirlerde, farklı coğrafyaların topraklarına has tohumların fotoğraflarıyla açtığı sergiler izledi.

Lalehan Uysal’ın, tohumların ilk bakışta görülmeyen ince ve zarif, akıl almaz matematik ve kusursuz tasarımlarını ortaya çıkaran fotoğrafları arasında, gölgesini bildiğimiz ama tohumunu bilmediğimiz, her gün gördüğümüz ağaçların, hiç görmediğimiz çiçeklerin tohumları da var.

Sergi süresince hafta sonları tohum, baharat, buğday ve ekmek atölyeleri de gerçekleştirilecek.  Atölye ve sergi turlarına Lalehan Uysal da eşlik edecek.

Lalehan Uysal Kimdir?

Bauhaus Ekolü ile eğitim veren Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda grafik tasarım eğitimi aldı. Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin ve Türkiye’nin ilk ekolojik pazarı olan İstanbul’daki Şişli %100 Ekolojik Pazar’ın kurucularından biri oldu. “Buğday’ın Ambarı’ndan Kurda, Kuşa, Aşa’ adıyla ekoloji konseptli podcast serisini hazırlıyor. Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde gazetecilik uygulamaları üzerine dersler veriyor. Grafik tasarımcı, yazar ve editör olarak birçok yayında adı olan Uysal, bugün kendini sadece ‘Tohum Gözlemcisi’ olarak tanımlıyor.

 

Yapı Kredi bomontiada Adres: Merkez Mah, Silahşör Cad, Birahane Sok. Tarihi Bomonti Bira Fabrikası No:1, Şişli

 

Bilgi için:

Tor İletişim

Esin Özdemir esin@toriletisim.com

Tel: 0533 3537515

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.