DOLAR 32,3169 0.2%
EURO 35,1436 0.03%
ALTIN 2.294,230,75
BITCOIN 22900762.39933%
İstanbul
19°

AÇIK

19:31

AKŞAMA KALAN SÜRE

La Brea dizi film incelemesi ve eleştirisi

La Brea dizi film incelemesi ve eleştirisi

ABONE OL
25 Şubat 2023 21:47
La Brea dizi film incelemesi ve eleştirisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun bir aradan sonra Bein Connect yada yeni adıyla Tod üzerinden La Brea adında bir dizi izledim.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

 

Dizi konu olarak çok klasik bir konu üzerine kurulmamış. Olay Los Angeles’ta gizemli bir deprem tarzı bir felaket ile başlıyor ve açılan derin bir uçuruma yüzlerce insan düşüyor. Bu insanların bazıları kendilerini bir anda M.Ö 10. yüzyılda kendilerini buluyor.

 

Yaşanan felaket sonrası Eve Harris (Natalie Zea) ve oğlu Josh Harris ( Jack Martin) kendilerini bir anda M.Ö. yüzyılda bulurken kızları bu felaketten kurtulur. Ve kendilerini bir anda M.Ö. 10 yüzyılda bulan insanlar düştükleri yerde hem kendileri gibi felaketzedeleri hem de başka insanları bulurlar.

 

İlk başlarda kimse kendilerinin M.Ö. 10.yüzyılda olduklarını kabul etmekte zorlanırken ilkel bir ortamda yaşam mücadelesine başlarlar. Öte yandan Amerika’da bu olay örtbas edilmeye çalışılırken aslında yaşanan bu olayların aslında daha öncede defalarca yaşandığını bir anda öğreniyoruz.

 

Olaylar birden Eve Harris (Natalie Zea) boşandığı eşi Gavin Harris (Eoin Macken) üzerine dönüyor. Zira Gavin ABD ordusunda pilot iken bir uçuş esnasında gördüğü sanrılar sonrasında uçağını düşürmüş ve ordudan atılmıştır. Zaten bu yaşanan olay sonrası ailesinden kimse Gavin’e inanmamış ve aile dağılma noktasına gelmiştir.

 

Ve Gavin yaşanan son felaket sonrasında yine sanrılar görmeye başlar ve eski eşi ile oğlunun M.Ö 10. yüzyılda yaşadığını görmüştür. Bunu biraz kurcalayınca kendisini bir anda son yaşanan faciadan sonra uçurumdan aşağı düşen insanlar için yapılan bir kurtarma operasyonu içinde bulur. Ve olaylar hızlı bir şekilde gelişmeye başlar.

 

Evet dizi biraz farklı da olsa Bilim-Kurgu tarzı olarak ilginç bir konu üzerinde işlenen bu dizide ki oyuncu kadrosunun kalitesi diziye ayrı bir tat vermiş.  Yönetmenler ve senaristler her bölümde izleyiciye heyecanlı sahnelerle ekranlara bağlamayı başarmışlar.

 

İlerleyen bölümlerde Gavin’in kendisi gibi pilot olan ve en yakın arkadaşı Levi Delgado’nun (Nicholas Gonzales) düzenlenecek kurtarma operasyonunda pilot olarak görev alması ve Levi’nin özel yapım bir uçakla farklı bir şekilde M.Ö. 10.yüzyıla gitmesine ve kurtarma operasyonunda yaşanan ilk başarısız girişimin ardından ikinci bir kurtarma operasyonuna ve M.Ö 10.yüzyılda kalan insanların geriye dönme çabalarını ve ilkel çağda verdikleri mücadeleyi izliyoruz.

 

Dizinin en ilginç olaylarından birisi de Gavin’in eşinden boşanma aşamasında iken kendisine ve ailesine destek olmaya çalışan Levi’nin karısı ile ilişkiye başlaması ve her ikisinin de M.Ö 10 yüzyılda bu ilişkilerini sorgularken bulmasına kadar ilerleyen süreci görüyoruz.

 

Bir an böyle bir olay Türkiye’de yaşansa maazallah işin ucu cinayete kadar bile gidebilecekken burada herkesin bunu neredeyse olağan karşılaması bizler gibi muhafazakar insanlara acı bir tebessüm ettiriyor.

 

Spoiler vermeden diziyi anlatırken dizide bir çok ilginç gelişme yaşanıyor olmasına rağmen buna değinmek istemedim. Bizim Ekşi Sözlük tayfası dizi hakkında yorumlar yaparken dizinin sezon sonunu görmeyeceğini iddia etmişler ama daha dizi ilk sezonunu tamamlamadan NBC ikinci sezona onay vermiş ve dizi iki sezon olarak izleyicisi ile buluşmuş. Bunu da küçük bir dip not olarak vermek istedim.

Kamil Hızer / Magazinname.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.