Kızı için yazdığı kitapları sinema ve tiyatroya aktaracak

Kızı için yazdığı kitapları sinema ve tiyatroya aktaracak

Nihan Aslı Aygen en son eşi Murat Aygen ile birlikte rol aldıkları “Korkma Ben Yanındayım” adlı dizideki performansıyla göz doldururken on parmağında on marifet olduğunu bir kez daha gözler önüne sermeyi bildi.

Eşi Murat Aygen ile geçtiğimiz yıllardan yine “Medcezir” adlı dizi için birlikte kameralar karşısına geçen Nihan Aslı Aygen kızı Nil’e daha fazla zaman ayırmak adına setlerden uzun bir süre uzak kalmış ve bu süreçte de boş durmayarak “Küçük Çekirgenin Büyük Macerası” adlı çocuk kitapları yazdı.

Nihan Aslı Aygen geçtiğimiz günlerde eşiyle birlikte usta gazeteci Birsen Altuntaş’ın YouTube kanalına konuk olarak içinde kızı Nil’in bestelerinin de olduğu çocuk kitaplarının yazılış süreçleriyle ilgili şunları anlattı:

“Nil’le geçirdiğim güzel yıllarımın aslında bir ürünü oldu kitaplar… Kendimi bildim bir de bileli hep yazı yazıyorum. Üç aylıktan itibaren her akşam Nil’e kitap okurum. Pandemi dönemiydi, parkta oyun oynarken çimenler ve çekirgeler gözüme takıldı. Gözüne bir görüntü geldi Nil’e anlattım. ‘Ne güzel olur’ dedi ve bir hikâye çıktı. Şimdi ilk iki kitabı basıldı, serisi çıkacak. Kitabın arkasında Nil’in besteleri var. Kitapların çizgi film olarak müzikleri şimdiden hazır… Ayrıca ‘Çocuk oyununa çevirir misin?’ dediler. Onun üzerine çalışıyorum. ‘Müzikal de yapalım’ dediler… Nil’e bakmak neler doğuruyor, çocuk öyle bir verimle geliyor ki…”

Bir yanıt yazın