Kafatası oyunu kapalı gişe oynamaya devam ediyor

Kafatası oyunu kapalı gişe oynamaya devam ediyor

Nazım Hikmet’in yazdığı, Arzu Önder ve Şenol Önder’in uyarladığı, dramaturgluğunu Arzu Önder’in, yapımcılığını Şişli Tiyatrosu’nun, koreografisini Caner Peçenek’in üstlendiği ” Kafatası ” adlı oyunu Şenol Önder yönetmiş, aynı zamanda dekor tasarımını da gerçekleştirmiş.Ve Cem Burçin Bengisu, Zeynep Eylül Çırak, Cem Okyay, Görkem Örskıran, Selçuk Delipınar, Hafize Başak, Deniz İnanç, Sevim Erdoğan başlıca rolleri paylaşmışlar.

” Kafatası” Nazım Hikmet’in, ilk kez doksan iki yıl önce Darülbedayi’de sahnelenen oyunundan uyarlanmış bir traji komedi…

Hadise Dolaryanda adlı hayali bir ülkede geçer.

Dr.Dalbanezo hasta kızını iyileştirmek ve kendi ifadesiyle ” Koh Basillerinin kadavralarını insanlığın ayakları altına sermek ” için gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır.

Gazete Dolaryanda ilk sayfasından ” Verem’in serumu bulundu ” haberini verir.Dr.Dalbanezo nihayet ” tünelin ucunda insanlığı aydınlatacak bir ışık görmüş”tür çünkü.

Oysa günden geceye, geceden gündüze neler değişmez ki…

Bazıları için bu buluş bir felaketin başlangıcı olabilir mesela…derhal, hiç geciktirmeden önlemler alınır.

Ve Dr.Dalbanezo bir anda şarlatan, cahil, yalancı, sahtekar, düzenbaz olarak yaftalanır.Tıpkı Dr. Thomas Stockmann gibi bir sürekavı uygulanır ona da, neredeyse ” Bir Halk Düşmanı ” ilan edilir.Dayanaksız bırakılır.Bilim cehalete, suç masumiyete yenilmiştir.

Geriye kalan kafatasıysa bütün hayatı boyunca işe yaramamış bir insanın kafatası olarak, sergilenmeye değer görülür.

Haber : Pınar Çekirge / Magazinname.com

Bir yanıt yazın