İzlerken sizi ters köşe yapacak 2 Netflix filminin tanıtımı

I Am Mother ve Knives Out. Bu iki filmi izlerken filmin sonunu asla tahmin edemeyecek ve filmin sonunda vay canına diyeceksiniz.

İzlerken sizi ters köşe yapacak 2 Netflix filminin tanıtımı

Film izlerken bizleri şaşkına çeviren sonlara sanırım hepimiz bayılıyoruz. Bende izledikten sonra iyi ki bu filmi izlemişim ve filmi izlerken kafamda kurduğum her şeyi alt üst eden bir film izledim dedirtecek filmleri sizler için derledim.

Knives Out (Bıçaklar Çekildi)

Daha önceki film incelemelerimde bu filmin incelemesini ve eleştirisini yazmıştım. Öncelikle filmin oyuncu kadrosu birbirinden eşsiz oyunculardan oluşuyor ve tabi bu da onların muhteşem performansını filme yansıtmış ve ortaya muhteşem bir film çıkmış.

Rian Johnson’unun senaryosunu yazıp yönettiği Knives Out filminde Daniel Craig, Ana de Armas, Chris Evans, , Micheal Shannon ve Jamie Lee Curtis gibi usta oyunular başrolleri paylaşmışlar.

Film 85 yaşındaki polisiye roman yazarının evinde ölü bulunması sonrasında, cinayeti araştırmak için eve bir dedektif gelir. Ve aksi ispatlanana kadar polisiye roman yazarının evinde çalışan, yaşayan ve aile yakınlarının hepsi cinayet zanlısıdır. Yukarıda da belirttim film mükemmel, oyunculuklar mükemmel ve kurgu mükemmel. Zaten bu filmi hala izlememişseniz muhakkak izlemelisiniz ki film zaten sizi adeta ters köşe yapacak bir başyapıt.

I Am Mother (Ben bir anneyim)

2019 yapımı olan I Am Mother filminin senaryosunu Micheal Lloyd Green ve Grant Sputore ikilisi yazarken filmin yönetmenliğini aynı zamanda senaristlerden biri olan Grant Sputore’nin yaptığı filmde Rose Bryne, Tajlia Sturzaker, Luke Hawker rol almışlar.

Film bir merkezde yapay robot tarafından eğitilen bir küçük kızın hikayesine odaklanıyor. Artık dünyada insan ırkına ait hiçbir iz kalmamıştır. Ve bir gün küçük kızın kaldığı merkeze yaralı bir kadın gelir ve kısa sürede küçük kız ile bakıcısı yapay zekanın arasını bozarak kendi tarafına çekmeye başlar. Bunu fark eden yapay zeka ise bunu engellemek için elinden geleni yapmaya başlar.

Bu film hakkında saatlerce oturup konuşabilir ve tartışabilirsiniz. Film tam olarak ne bilim-kurgu, ne de dram ne de macera. Bana göre Netflix’in en iyi yapıtlarından birisi. Ve bir de film içerisinde sizi birkaç kez ters köşe yapması ise filmi tadından yenmez hale pardon izlenisi yapıyor.

Ben her iki filmi beğenerek izledim. Hem oyunculuk olarak, hem kurgu olarak hem beni ters köşe yapmasından dolayı. Bir filmi film yapan önemli ögelerden birisi de sonunu yanlış tahmin ettirmesidir diye düşünenlerdenim. Bu tarz filmleri seviyorsanız bence bu iki filmi asla kaçırmamanızı öneririm.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın