DOLAR 32,3888 0.15%
EURO 35,4340 0.23%
ALTIN 2.322,080,14
BITCOIN 22954932.49591%
İstanbul
16°

AÇIK

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

İtalyan Kültür Merkezi 2022’ye Arianna Ensemble’nin icra ettiği Güney İtalya Ezgileri ile veda etti.
  • Magazin Name
  • Kültür-Sanat
  • İtalyan Kültür Merkezi 2022’ye Arianna Ensemble’nin icra ettiği Güney İtalya Ezgileri ile veda etti.

İtalyan Kültür Merkezi 2022’ye Arianna Ensemble’nin icra ettiği Güney İtalya Ezgileri ile veda etti.

ABONE OL
23 Aralık 2022 19:35
İtalyan Kültür Merkezi 2022’ye Arianna Ensemble’nin icra ettiği Güney İtalya Ezgileri ile veda etti.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

İtalyan Kültür Merkezi 2022 yılı Kültür Faaliyetlerini dün Arianna Ensemble’nin icra ettiği , İspanyol, Arap, İtalyan tınılarının birbirine karıştığı şahane bir konser ile kapattı.

Grubun “Cimbalu d’amuri” adı altında Napoli’den Sicilya’ya kadar uzanan aşk acısı çeken insan ruhunu teselli eden ezgileri dinleyenleri mest etti.

İtalyan Kültür Merkezi Müdürü Salvatore Schirmo, dinleyenlere Aşk acısına iyi gelen ve 16. Yüzyılda Sicilya’da Cizvit’ler tarafından tedavi amaçlı kullanılan bu müzik hakkında dinleyenlere geniş bilgi verdi.

Aşk acısına birebir gelen bu müzikler Güney İtalya’da onaltıncı ve onyedinci yüzyıllar arasında İspanyol egemenliği sırasında solunan atmosferi yeniden yaratmayı amaçlıyor.

Palermo’da müzikal açıdan çok canlı bir dönemi temsil eden ezgilerde tarzlar ve etnik kökenlerin olağanüstü yaratıcılıkla birbirleriyle harmanlandığı görüldü. İspanyol egemenliği sırasında Sicilya şehirlerinin ve özellikle Palermo’nun sokaklarının atmosferini yeniden yaratan müzik, danslar, eski Sicilya şarkıları, aryaları, dönemin büyüleyici enstrümanları yine o dönemin çalma teknikleri ile icra edildi.

Konseri geniş bir seyirci kitlesinin yanısıra, İtalya’nın İstanbul Başkonsolosu Elena Clemente, CRR sanat direktörü Murat Cem Orhan, ünlü soprano Simge Büyükedes de dinlediler.


ARIANNA ENSEMBLE(Grup Üyeleri)

Debora Troìa, ses

Paolo Rigano, barok gitar

Silvio Natoli, tiorba, colascione

Cinzia Guarino, Klavsen

Matteo Rabolini, Vurmalılar

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.