Hurma aslında her derde deva
Her ramazan ayında muhakkak sofralarımızda bulundurduğumuz hurmanın aslında sağlığımı için çok faydalı bir meyve olduğunu birçoğumuz bilmiyoruz.
Hurmanın içinde bakır, potasyum, magnezyum ile B vitamini bulunur. Bu özellikler bile sadece vücudumuzun bağışıklığı için kullanmamız gereken bir meyve olmak için yeterlidir. Ayrıca sahurda kullanılan 3 adet hurmanın kişiyi gün içerisinde tok tuttuğu da bilinmektedir. Bu yüzden hurma oruç tutacak insanlara önerilir. Hurma aynı zamanda bazı hastalıklarda da ciddi anlamda faydalı bir meyvedir. Diyabet hastalığı ile mücadele edenlerin yanlarında hurma bulundurması uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Diyabet hastalarının günlük kullandıkları hurma sayesinde kan şekeri salımı daha kontrollü olacaktır.
Hurma birçok hastalığa iyi geliyor
Hurmanın aynı zamanda baş ağrısına da iyi geldiği bilinmektedir. Oruç tutan kişilerin özellikle baş ağrısı çektikleri bilinmektedir. Sahurda kullanılan hurma sayesinde baş ağrısı daha az veya hiç yaşanmamaktadır. Kullanılan hurma sayesinde oruçlu iken yaşanan su kayıpları asgariye düşer. Uzmanlar günde 3 adet tüketilen hurmanın bir porsiyon meyveye denk geldiği konusunda neredeyse hem fikirlerdir.
Hurma aynı zamanda kabızlık sorununa da iyi gelmektedir. Günlük kullanılan hurma sayesinde kalp sağlığına fayda sağladığı bilinmektedir. Hurma kullanımı sayesinde aynı zamanda kan basıncını dengeleyebilir ve tansiyonun düzenlenmesine yardımcı olabiliri.
Hurma her daim yanımızda bulundurmamız gereken bir besin kaynağı
Hurmanın içinde bulunan potasyum kişilerdeki kas ağrısı, kramp, halsizlik ve eklem ağrıları gibi semptomlara iyi gelir. Hurmanın içinde bulunan kalsiyum ise kemiklerimiz için gerekli bir vitamin takviyesi yapar. Orta yaş üstü kadınların en büyük sağlık sorunlarından biri olan osteoporoz riskini azaltır.
Özellikle kadınlar için çok önemli olan cilt sağlığına da hurma faydalıdır. Barındırdığı C vitamini cildimize iyi geldiği gibi hurma aynı zamanda mide asidini dengelediği ve ani acıkma ile mide yanmalarını önlediği bilinmektedir.