Hafta sonu Netflix’te bir solukta izleyeceğiniz film önerileri

Hafta sonu Netflix’te bir solukta izleyeceğiniz film önerileri

Birbirinden sürükleyici hikayeleriyle sizin için derlediğimiz en iyi Netflix filmleri bu yazımızda! Evlerimizde geçireceğimiz bu kış gecelerinde eğlenceli zaman geçirmek için en büyük kurtarıcımız olan Netflix’in en iyi filmlerine göz atmak isterseniz yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim!

Murder on the Orient Express

Agatha Christie’nin aynı adlı romanından uyarlanan “Murder on the Orient Express”, dünyaca ünlü dedektif Hercule Poirot’un lüks tren Orient Express’te bir cinayetin ortaya çıkmasıyla kendini bir soruşturmanın içinde bulmasını konu alan gizemli bir cinayet filmidir. Olaylar karışmaya başlarken, ilgi çekici ve sürükleyici bu filmi mutlaka listenize eklemelisiniz.

Mona Lisa Smile

1950’lerin Amerika’sında geçen “Mona Lisa Smile”, sanat tarihçisi olan Katherine Watson’ın öyküsünü anlatıyor. Watson, Wellesley College’de öğretmenlik yapmaya başladıktan sonra burada öğrencilerine sanatın yanı sıra toplumsal normlara meydan okumanın da önemini öğretmeye başlıyor. Her kadının izlemesi gereken filmlerden biri.

Nuh Tufanı

Nuh’un Büyük Tufanı ve kıyamet öncesi dönemde geçen “Nuh Tufanı”, Nuh’un gemisine sığınan seçilmiş insanların hikayesini konu alan sürükleyici bir film. İnançlı olmanın, umudu kaybetmemenin ve insanların doğaya karşı olan sorumluluklarının ince ince işlendiği bu film bir kurtuluşun hikayesi. Hala izlemediyseniz kaçırmamalısınız.

The Trial of the Chicago 7

Tarihin ünlü davalarından bir tanesi olan “Chicago 7”, 1968 yılında Chicago’da Demokratik Ulusal Kongresi’nde düzenlenen protestolar sebebiyle ve komplo kurma gerekçesiyle suçlanan 7 sanığın duruşmasını konu alan bir film. Çarpıcı sahneleri ile sizi derinden etkileyecek.

Para Kokusu

Bu film, Fransa’nın küçük bir kasabasında doğup büyüyen bir gencin zengin olma hırsını ve bu uğurda bulaştığı kirli işleri konu alıyor. Adamımız, kasabanın tüm ekonomisini elinde tutan dev Fransız markalarının lojistik sürecini sağlayan büyük ve zengin bir aileyi hedef alıyor ve zaman içinde bu kaleyi içten fethetmek için çok kirli yolları tercih ediyor.

Play

Bir film koruma şirketinde çalışan ve birbirlerine aşık olan güzel bir kadını ve genç bir adamı merkezine alıyor. Her şey çok iyi gidiyor ve hatta adamımız bu ilişkiyi bir adım daha ileriye taşıyarak diz çöküp bir yüzük bile çıkarıyor. Fakat her şey böyle ilerlerken, ikilinin iş hayatında aldığı bir terfi çok farklı bir sürecin başlangıcı oluyor. Film de tam olarak burada başlıyor. İlişkiler üzerine sağlam bir şeyler izlemek isterseniz bu film tam size göre.

Love Wedding Repeat

Filmimiz, kız kardeşinin düğününde hiçbir aksilik çıkmaması için elinden geleni yapan bir adamın yaşadıklarını konu alıyor. Adamımız bir yandan bu mutlu gün bozulmasın, tatlar kaçmasın diye uğraşırken, bir yandan da iki yıl önce aşık olduğu kızı görüyor ve tekrar vuruluyor. Film de bu süreci eğlenceli, komik ve yer yer romantik bir şekilde işliyor. Şöyle bir buçuk saati keyifli ve gülümseyerek geçirmek istiyorsanız bu filme bir şans verin derim.

The Ritual

Filmimiz, iki eski dostun yıllar sonra birlikte İskoçya’da çıktıkları avda yaşananları ve sonrasını konu alan bir Netflix filmi. Gerilmek istiyorsanız bu film sizi deli gibi gerecek. Soluksuz kaldığınız sahneler de olacak, tırnaklarınızı yediğiniz sahneler de. Hatta kendinizi filmde yaşananların merkezine koyup “Ben olsam ne yapardım?” diye de kara kara düşüneceksiniz.

Top Gun: Maverick

1986 yapımı kült klasik olan Top Gun’ın devam filmi Top Gun: Maverick, Pete “Maverick” Mitchell hikayesini yıllar sonra tekrar ele alıyor. Filmde artık deneyimli bir test pilotu olan Maverick, en iyilerin eğitildiği Top Gun’a geri dönüyor ve burada eski dostu Goose’un oğlu olan Rooster’ı eğitmekle görevlendirilir. Geçmişle yüzleşmenin ve fedakarlıkların sonuçlarının en iyi ele alındığı yapımlardan biri olduğunu söylemek mümkün. Nefes kesici hava gösterilerini de unutmayalım!

Leave the World Behind

Filmin hazırlık aşamasında Obama ailesinin de isminin geçmesi nedeniyle komplo teorisi söylemlerine zemin hazırlayan ve bu sebeple de son zamanların en çok ses getiren yapımlarından biri olan Leave the World Behind, iki çocuklu bir ailenin kırsal bir tatil evinde sakin bir kaçamak yapmaya çalışırken kendilerini dünya çapında bir krizin ortasında bulmasını konu alıyor. Olağan dışı çok fazla olay ve unsurun yer aldığı bu gizem ve gerilim filminde ırk, sosyal sınıf, aile içi dinamikler ve daha pek çok ilgi çekici faktörü değerlendirirken kendinizi bulacaksınız.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın