Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve yöneticilerinden “Zaferin Rengi” setine ziyaret

Zaferin Rengi film setine Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinden destek ziyareti

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve yöneticilerinden “Zaferin Rengi” setine ziyaret

Senaryosunu ve yönetmenliğini Abdullah Oğuz’un üstlendiği başlıca rollerde Nejat İşler, Timuçin Esen, Yiğit Özşener,  Kubilay Aka, Gülper Özdemir, Gonca Vuslateri, Birce Atalay gibi isimlerin rol adlığı “Zaferin Rengi”” film setine dün Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri nezaket ziyaretinde bulundular.

Zaferin Rengi filmi 1918-1923 yılları arasında işgal altındaki İstanbul’da düşman kuvvetlerine karşı birleşen eşsiz bir direnişi ve o dönemin en önemli spor müsabakalarından biri olarak kabul edilen General Harrington Kupası’nda Fenerbahçe’nin kupayı alana kadar verdiği mücadele ve milli kahramanların o dönemki çalışmalarını kurgulayarak beyaz perdeye taşıyor.

 

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Y. Koç, Genel Sekreter Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Simla Türker Bayazıt ve Selahattin Baki ile Yönetim Kurulu ve Başkan Başdanışmanı Mümtaz Karakaya’nın, yönetmen Abdullah Oğuz ve oyuncularla bir araya geldiği ziyarette film için özel olarak dokutulan ve dönemin Fenerbahçe formasını birebir yansıtan formalar kulüp yönetimine hediye edildi.

Ziyarette kısa bir açıklama yapan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç “ Biz bu filme inandık ve bu filmin hem Türkiye’de hem Almanya’da büyük bir başarı yakalayacağına inanıyoruz. Fenerbahçe camiasının da bu filme sonuna kadar sahipleneceğine inanıyoruz. Böyle bir hikaye çok az bir camiaya nasip olur. Daha öncede bu tarz film yapmak için kulübümüze gelenler oldu ama bilinmeyen nedenlerden dolayı ancak bugüne nasip oldu. Öncelikle Abdullah Oğuz’u ve ekibini tebrik ediyorum. Hatırlatmak gerekirse, biz bu Cumhuriyetin, bu genç ülkenin önce kurtuluşunda sonra kuruluşunda çok önemli vazifeler icra etmiş bir camianın evlatlarıyız. Bizim hikâyemiz çok. Bu Cumhuriyet için de çok, bu ülke için de çok. Söz konusu Atamız ise orada da hem tarihte belge, bilgi ve olay olarak pek çok anekdot var. Biz Fenerbahçeliler hiçbir zaman ‘Atatürk Fenerbahçe’yi tutuyor.’ demiyoruz, buna inansak dahi. Ne diyoruz? ‘Atatürk’ün kimi tuttuğu değil, kimin Atatürk’ün yolundan yürüdüğü önemlidir.’ Bu camia kurulduğundan beri başında kim olursa olsun, yönetimde kim olursa olsun bir gram dahi bundan şaşmamıştır. O yüzden Harington Kupası’nın olayı, tarihi bizle özdeşleşmesi çok önemli. Zaten Atamız Fenerbahçe’ye duyduğu duygu ve düşünceleri bizzat kulübümüze gelerek kulübün anı defterine kendi elleriyle yazmıştır.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın