Fatherhood film tanıtımı ve eleştirisi

Gerçek bir hayat öyküsünden yola çıkılarak yapılmış Fatherhood filminin tanıtımı ve filmin eleştirisi...

Fatherhood film tanıtımı ve eleştirisi

Fatherhood gerçek bir hayat öyküsünden alınmış

Senaryosunu gerçek hayattan esinlenerek Matt Logelin, Dana Setvens ve Paul Weitz’in kaleme aldığı yönetmeliğini Paul Weitz’in yaptığı “Fatherhood”  Bir Eksik filmi Netflix platformunda yayınlanmaya başladı.

“Fatherhood” filminde başlıca rolleri Kevin Hart, De Wanda Wise, Holly Gauthier gibi isimler üstlendi.

Genelde gerçek hayat hikayelerinden esinlenen filmlere olan ilgimden dolayı daha filmin tanıtım reklamlarında etkilemiştim.  Daha film yayınlanmadan sanırım büyük bir beklenti içine girdim.

Fatherhood filminin konusu

Filmin konusu aslında bilindik konulardan birisi. Genç ve evli bir çiftin çocukları oluyor. Anne doğumu yaptıktan bir gün sonra anne hayatını kaybediyor. Ve Matt daha bebeğinin doğumunun ikinci gününden itibaren kızı ile baş başa kalıyor.

Matt’in annesi ve kayınvalidesi ile kayınpederi Matt ve kızının kendi yaşadığı şehre taşınmasını önermesine rağmen Matt bunu kabul etmeyerek kızını kendi başına yetiştirmeye karar veriyor ve bunu uyguluyor.

Bu dönemde hayatına kimseyi uzun bir süre almayan Matt’e 2 yakın arkadaşı devamlı destek olurken, Matt çalıştığı iş yerinde çocuğunun bakımından dolayı küçük sorunlar yaşasa da bu sorunları aşmasını beceriyor..Matt’in küçük kızı büyürken Matt’in hayatına eski eşinin ismini taşıyan Lizzie adlı bir kadın giriyor.

Kadro seçiminde hatalar var

Filmi izlerken Kevin Hart’ı bir yerlerden hatırlıyorum gibi bir hisse kapıldım. Filmi izledikten sonra biraz araştırma yapınca Die Hart dizisi ile Jumanji filmlerinde oynadığını gördüm. Jumanji filmini beğeni ile izlemiştim ama aynı şeyi Die Hart için söylemem mümkün değil. Sadece diziye yanlış hatırlamıyorsam 3 bölüm dayanabilmiş diziyi bir daha izlememiştim. Zaten dizi ikinci sezon onayı da alamamıştı.

Büyük bir beklentiyle filmi izlemeyin

Film aslında neredeyse uzun diyaloglar üzerine kurulmuş diyebilirim. Araya komedi ve dram unsurları eklenmiş. Ne çok gülebiliyor, ne çok hüzün yaşatıyor.  Filmdeki oyuncu kadrosundan öyle ahım şahım bir oyunculuk görmedim dersem yalan olur. Aslında bu tarz filmlerde çocuk karakterler genelde iyi performans sergilerken bu filmde en zayıf halka küçük kız olmuş.

Eleştirilerimin yanında yukarıda belirttiğim gibi ara ara sizleri güldürecek ve hüzne sevk edecek sahneler de mevcut. Film bittiğinde kendim bile film için çok güzel veya kötü diyemedim. Büyük bir beklenti ile izleyen biri olarak komedi unsurlarının daha yoğun olmasını beklemedim değil! Ama maalesef göremedim.

Ailenizle ve sevdiklerinizle çok büyük beklentiler içine girmeden seyredebileceğiniz bir film olduğunu düşünüyorum.

Kamil HIZER / Magazinname.com

Bir yanıt yazın