Erman Toroğlu kimdir? hangi takım taraftarıdır?

Erman Toroğlu kimdir? hangi takım taraftarıdır?

Türk spor tarihin en çok konuşulan hakemlerinden birisi olan futbolcu, hakem, spor yorumcusu kimliklerini başarıyla taşımış olan Erman Toroğlu hakkında bilmedikleriniz.

Erman Toroğlu kimdir?

Erman Toroğlu 24 Kasım 1948 yılında Mersin’de dünyaya gelmiştir. Daha çocuk yaşlarından itibaren futbola büyük ilgi duymuş ve mahalle aralarında futbola başlamıştır.

Eğitim hayatına Mersin’de başlayan Erman Toroğlu Mimar Kemal Ortaokulunu tamamladıktan sonra lise eğitimini de Atatürk Lisesi’nde yapmıştır. Lise eğitimi sonrasında üniversite sınavlarına girerek Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni kazanmış ve bu okulu başarıyla bitirerek mezun olmuştur.

Erman Toroğlu siyasete atıldı mı?

Bir dönem aktif olarak siyaset ile de ilgilenen Erman Toroğlu DYP “Doğru Yol Partisi”’nden aday olmuş ancak seçilmemesi üzerine aktif siyaset hayatını noktalamıştır.

Erman Toroğlu’nun futbolculuk kariyeri

Futbol hayatına amatör olarak Atatürk Lisesi’nde okurken başlayan Erman Toroğlu, üniversite eğitimine Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi iken profesyonel olarak Gençlerbirliği kulübünde forma giyeme başlamıştır.

Gençlerbirliği’nin ardından önce Ankara Güneşspor’da 1967-1969 yılları arasında oynamış ve bu kulüp forması ile 51 maç oynamıştır.

Güneşspor’da gösterdiği başarılı performans sonrasında 1969 yılında Ankaragücü’ne transfer olan Erman Toroğlu 1977 yılına kadar başarıyla Ankaragücü formasını ıslatmış ve 164 kez Ankaragücü forması giymiştir.

1977 yılında Mersin İdman Yurdu kulübüne transfer olan Erman Toroğlu bu kulüpte de 1 yıl forma giymiş ve 14 maça çıkmıştır.

Erman Toroğlu’nun hakemlik kariyeri

Aktif futbolu bıraktıktan sonra bir süre kabzımal olarak iş hayatına atılan Erman Toroğlu hakemliğe atıldı ve kısa sürede ülkemizin önde gelen hakemlerinden biri olmayı başararak 1989 yılında FİFA kokartı almaya hak kazanmış ve 1991 yılında da İsviçre ile San Marino arasındaki Euro 92 grup elemelerinde ilk milli maçını yönetme başarısını göstermiştir. Erman Toroğlu 1995 yılında aktif hakemliği bırakmıştır.

Erman Toroğlu’nun yorumculuk ve ekran kariyeri

Aktif hakemliği bırakan Erman Toroğlu yakın dostu duayen gazeteci ve televizyoncu Şansal Büyüka’nın ısrarları sonucu önce Show TV ekranlarında ve ardından Lig TV ekranlarında Büyüka ile birlikte Maraton adlı programla yüzlerce kez ekranlarda boy gösterdikten sonra 2012 yılında Telegol adlı programda spor yorumculuğu yapmaya başladı.

2015 yılında TRT Spor ekranlarında yorumculuğa başlayan Erman Toroğlu gelen baskılar sonrası buradaki programından ayrılmış ve halen aktif olarak ASPOR ekranlarından spor yorumculuğuna devam etmektedir.

Erman Toroğlu Hürriyet gazetesinde başladığı spor yazarlığı konusunda hala ilk gün ki gibi aynı kurumda spor yazarlığına devam etmektedir.

Erman Toroğlu oyunculuk yaptı mı?

Spor dünyasının renkli bir ismi olan ve en çok konuşulan isimlerinden birisi olan Erman Toroğlu dönemin reyting rekorları kıran ve SHOW TV ekranlarında yayınlanan Hayat Bilgisi adlı dizide konuk oyuncu olarak rol almıştır.

Erman Toroğlu’nun burcu nedir?

24 Kasım 1948 doğumlu olan Erman Toroğlu Yay burcudur.

Erman Toroğlu hangi takım taraftarıdır?

Erman Toroğlu birçok insanın aksine 3 büyük kulüp taraftarı olmadığını hem ekranlarda hem köşe yazılarında ve sosyal medyada belirtirken Ankaragücü taraftarı olduğunu ifade etmiştir.

Erman Toroğlu evli mi?

Erman Toroğlu lise yıllarında okul arkadaşı olan Şükran Toroğlu ile 1974 yılında evlenmiş ve bu evliliğinden iki erkek çocuğu olmuştur. Şükran Toroğlu ile 2017 yılında anlaşmalı olarak boşanan Erman Toroğlu helan bekardır.

Erman Toroğlu kaç yaşındadır?

Erman Toroğlu 76 yaşındadır.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın