DOLAR 32,3664 0.14%
EURO 34,9758 -0.31%
ALTIN 2.324,180,22
BITCOIN 22806580.50513%
İstanbul
14°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Ebru sanatçısı Gülşen Aykol kanseri sanatla yendi

Ebru sanatçısı Gülşen Aykol kanseri sanatla yendi

ABONE OL
17 Kasım 2021 14:27
Ebru sanatçısı Gülşen Aykol kanseri sanatla yendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2013 yılında yakalandığı kanser sonrası çalışma yaşamına son veren Gülşen Aykol kanser tedavisi sonrasında kanseri yendi. Gülşen Aykol kanseri yendikten sonra sanatla ilgilenmeye başlayarak ebru sanatına yöneldi.

Gülşen Aykol “Aslında sanatla hem şifa hem huzur buldum. Tarihi kökeni Osmanlı dönemine kadar uzanan renklerin suya resmedildiği ebru sanatına başladım. Duygularımı ebru sanatı ile tuvallerime döktüm. Ve bu tüm çalışmalarımı ilk kişisel sergimde sanatseverlerle paylaşırken sergime “Şifa” ismini verdim “ dedi.

Gülşen Aykol’un tuval üzerine ebru yöntemiyle yaptığı eserleri, akkase, öbekli, battal, hatip, taraklı ve çiçekli ebru örneklerine yer verdiği çalışmaları beğeni topladı.

Gülşen Aykol, kırkyama sanatından izler taşıyan Afrikalı kadın eserlerini, tuval üzerine karışık teknik ve akrilik çalışmaları, kara kalem eserleri bu sergisi için bir araya getirdi. Aykol’un sergisi 22 Kasım’a dek Galeri Maltepe’de ziyaret edilebilecek.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.