Göz Altı Dolgusu Nedir? Göz Altı Dolgusu İle Hangi Problemler Giderilir? Göz Altı Dolgusu Fiyatları Nedir? İşte Tüm Detaylar…

Göz altı dolgusu göz altında bulunan çökmelerin ve morlukların tedavisinde uygulanan estetik bir işlemdir. Göz altlarındaki çökme ve buna bağlı olarak ortaya çıkan karartılar morlukları da beraberinde getirmektedir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşan bu görüntü çoğu kişiyi rahatsız etmektedir.Göz altı dolgusu bir saat süren, oldukça kısa ve pratik bir işlem olmasıyla bilinir. Hem acısız hem de ağrısız olmasıyla günümüzde çoğu kişinin başvurduğu bir uygulamadır. İşlemden önce tedavi bölgesi lokal anestezi yardımıyla uyuşturulur ve ardından uygulama yapılır.

Göz Altı Dolgusu Nedir? Göz Altı Dolgusu İle Hangi Problemler Giderilir? Göz Altı Dolgusu Fiyatları Nedir? İşte Tüm Detaylar…

Göz altı morarmaları, çökmeleri ve torbalanmalarının ortaya çıkma sebepleri nelerdir?

Göz altında oluşan morarmalar, çöküklükler ve şişlikler, ek olarak göz altında yer alan torbalanmalar öncelik olarak bir sağlık sorunu kapsamında değerlendirilmelidir. Çünkü göz altlarında meydana gelen bu deformasyonların mutlaka bir oluşum nedeni vardır ve bunun altında yatan sebep mutlaka araştırılmalıdır. Göz altı dolgusu uygulanmadan önce göz altında ve çevresinde yer alan bu sorunların neden oluştuğuna dair kapsamlı bir araştırma uzman hekim tarafından mutlaka yürütülmelidir. Bu tedavi açısından oldukça önemli ve gerekli bir durumdur.

Göz altında ve çevresinde oluşan çökme, morarma ve torbalanmaların sebepleri aşağıda sıralanmıştır:

  • Çeşitli alerjik tepkimeler
  • Böbreklerle ilgili bir rahatsızlık
  • Bireyin yaşam tarzı veya iyi gereği maruz kaldığı bir takım durumlar (örneğin çok uzun süre bilgisayar ekranına bakmak zorunda kalmak vs)
  • Yeterli düzeyde uyku uyuyamama ve yeterince dinlenmeme

Bunlara ek olarak göz altlarında oluşan deformasyonların bir diğer önemli sebebi ise genetik faktörlerdir. Her ne kadar kişinin altta yatan bir sağlık problemi yok ise ve yaşam tarzı açısından gayet sağlıklı ise bu demek değildir ki kişinin göz altı morluklarında bir azalma meydana gelsin. Tüm bunlara rağmen yine de kişinin göz altlarında deformasyonlar geçmeyebilir. Bu noktada yapısal özellik oldukça önemli rol oynar.

Göz altı dolgusu nasıl yapılır?

Göz altı dolgusu işlemine başlanmadan önce hastanın tüm beklentilerini ve isteklerini doktoruna anlatması oldukça önem arz eder. Öncesinde mutlaka işlem bölgesine lokal anestezi uygulanır. Böylece bölgenin hissiz kalması sağlanarak hastanın işlem esnasındaki acı eşiği hafifletilir. Etken dolgu maddesi tedavi bölgesine uygun iğneler yardımı ile enjekte edilir. Bu dolgu maddesi sayesinde göz altlarında var olan biçim bozuklukları ve deformasyonların giderilmesi amaçlanır.

Göz altı dolgusu uygulamasında hangi malzemeler yer alır?

Medikal estetik dolgu uygulamalarının çoğunda hali hazırda insan vücudunda da bulunan malzemeler kullanılmıştır. Göz altı dolgusu için kullanılan ana malzeme de insan vücudunda doğal olarak bulunan hyalüranik asittir. Hyalüranik asit insan vücudunda da bulunur ve vücut tarafından emilme özelliğine sahiptir. Göz altı dolgusu yapılırken hyalüranik aside ek olarak vücuda oldukça faydalı olan polivitamin içerikli dolgular tercih edilir.

Göz altı dolgusu işlemi ne kadar sürer ve kaç kez uygulanır?

Göz altı dolgusu uygulamasından önce işlem bölgesine lokal anestezik krem uygulanır. Bu sayede bölgenin uyuşturulması sağlanır. Lokal anestezi uygulandıktan sonra yaklaşık 20 dakika beklenir. Arkasından dolgu işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem de yarım saat gibi bir süre içerisinde tamamlanır. Göz altı dolgusu oldukça pratik ve kolay bir yöntemdir. İş molalarında bile rahatça halledilebilecek bir uygulamadır. Kişi göz altı dolgusu işleminden hemen sonra günlük yaşamına rahatça geri dönebilir. Göz altı dolgusu uygulaması yalnızca tek bir seansta uygulanabilen bir işlemdir.

Göz altı dolgusu kalıcılığı nedir?

Kullanılan dolgu maddesine ve uygulama bölgesine göre işlemin kalıcılık düzeyi değişim göstermektedir. Genel olarak 12 ila 16 ay arasında işlem etkisini sürdürür. Uygulamada kullanılan dolgu maddesi içeriği olan hyalüranik asit zamanla vücut tarafından emildiğinden, dolgu bölgesi zamanla etkisini yitirir. Göz altı dolgusu işleminin kalıcılık seviyesini artırmak için uygulamanın zaman zaman tekrar edilmesi gerekir.

Göz altı dolgusu uygulamasının yan etkileri ve riskleri nelerdir?

Göz altı dolgusu uygulaması uzman ellerde uygun koşullarda uygulandığı müddetçe çok fazla yan etkisi yoktur ancak bazı durumlarda olası komplikasyonların oluşması mümkün olabilir. İşlemden sonra bazı kişilerde tedavi bölgesinde görülen birtakım kızarma ve şişmeler görülebilir. Göz altı dolgusu işlemi her ne kadar estetik bir işlem olsa da bu uygulama tıbbi bir uygulamadır ve muhakkak alanında uzman tecrübeli doktorlar tarafından yürütülmesi gerekir. Uzman eller tarafından uygulanmayan göz altı dolgusu işlemi kişi için oldukça yüksek riskleri beraberinde getirecektir.

Göz altı dolgusu anti-aging özellik taşıyor mu?

Göz altı dolgusu işlemi anti-aging özelliğe sahip bir uygulamadır. Yaşlanma karşıtı olan göz altı dolgusu işleminin içeriğinde birçok antioksidan ve vitamin bulunmaktadır.

20’li yaşlarda olanlar da göz altı dolgusu yaptırabilir mi?

Göz altlarında deformasyon olan, çökme-morarma gibi sorunlar yaşayan 18 yaş üstü herkes göz altı dolgusundan faydalanabilir.

Göz altı dolgusu işleminden sonra hemen günlük yaşama dönmek mümkün mü?

Göz altı dolgusu herhangi bir iyileşme süreci gerektirmez. Oldukça basit ve pratik bir işlemdir. İşlemden hemen sonra kişi rahatlıkla günlük yaşamına geri dönebilir.

Göz altı dolgusu için en uygun aday kimlerdir?

Göz altlarında morluk, çökme ve torbalanma sorunu yaşayan ve bu görüntüden oldukça rahatsızlık duyan kişiler göz altı dolgusu yöntemine başvurabilir.

Göz altı dolgusu fiyatları ne kadar?

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle 0212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak göz altı dolgusu fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

 

Bir yanıt yazın