Canan Anderson kimdir?

Canan Anderson kimdir?

Canan Anderson İtalya’nın Vicenza kentinde dünyaya gelmiştir. Daha çok küçük yaşlarda keman ile tanışan Canan Anderson henüz daha 6 yaşında iken ilk konserini Avusturya Kültür Merkezi’nde vererek büyük bir başarıya imza atmıştır.

Keman üzerine eğitimlerine devam eden Canan Anderson İstanbul Belediye Konservatuvarı ve Mimar Sinan Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda tamamladıktan sonra İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde görev yapmaya başlamıştır.

Ani bir karar alarak 1993 yılında Avusturya’nın Salzburg kentine taşınan Canan Anderson Mozarteum Üniversitesi hocalarından üst düzey keman tekniği dersleri almıştır. Aldığı eğitimlerin hemen ardından Almanya’nın Aalen şehrinde ‘’Die Kugeln des Sultans’’ müzikalinde başkemancılık yapan sanatçı ayrıca, Bombay Filarmoni Orkestrası ve Salzburg Üniversitesi Orkestrası yanı sıra; Die Junge Philharmonie Ostwürttemberg’te de başkemancı olarak yer almıştır.

Mozarteum Orkestrası ile İtalya turnesinde sahne alan Anderson, Sarah Brightman, Barry White, Jethro Tull – Ian Anderson, Claude Challe gibi ünlü sanatçılarla aynı sahneyi paylaşmıştır. 2008 yılında ‘’Nuh Tufanı’’ albümünü sevenlerine sunan Canan Anderson, aynı yıl kendi bünyesinde kurduğu orkestrası ve dans şovu ile doğu-batı sentezini öne çıkartan yenilikçi müzik anlayışını izleyicilerine sunmuştur.

Mayıs 2021’de bestesi kendisine ait olan ‘’Orient Tango’’yu; 10 Kasım 2022’de ise Atatürk’ün en sevdiği şarkılardan biri olan ’Efem’’i yayınlayan sanatçı, halen Belçika, Fransa, Romanya, Hindistan, Dubai, İtalya, Macaristan, Almanya, Avusturya gibi pek çok ülkede konserler vermeye devam etmektedir. Anderson, 2023’te “Senfonik Konserler” projesini hayata geçirmiş; ilkini Sinema Senfoni Orkestrası ile Cumhuriyetin 100. Yılı Senfonik konseri ile gerçekleştirmiştir.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın