DOLAR 32,4022 0.18%
EURO 35,0867 -0.14%
ALTIN 2.324,850,25
BITCOIN 22964652.38509%
İstanbul
16°

AÇIK

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Bıçakcılar’dan sağlık sektörü adına stratejik yatırım

Bıçakcılar’dan sağlık sektörü adına stratejik yatırım

ABONE OL
7 Nisan 2023 14:57
Bıçakcılar’dan sağlık sektörü adına stratejik yatırım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bıçakcılar insan sağlığına verdiği önem ile üretim kapasitesini yüzde yüz arttıracak yenilikçi bir adım attı. Bıçakcılar ve Monro Global iş birliği ile hayata geçirilen Otomasyon Projesi, Türkiye’nin sağlık sektöründeki gelişimine büyük ölçekte katkı sağlayacak dikkat çekici bir atılım oldu.

 

Yatırım hamlesinde dijital dönüşüme odaklanan Bıçakcılar’ın başlattığı proje, üretimde kapasiteyi arttırırken maliyet tasarrufu sağlaması açısından oldukça önem taşıyor. Bunun yanı sıra, üretim sürecinin yeni CE düzenlemeleriyle uyumlu hale getirilmesi için de kritik bir adım. Bıçakcılar, proje ile global bazdaki rekabet gücünü güçlendirirken Türkiye’nin de dünya pazarındaki konumunu bir adım daha ileriye taşımayı hedefliyor. Bıçakcılar ve Monro Global’in tecrübe ve birikimlerinin bir araya gelmesiyle hayata geçirilen projenin temel amacı ise manuel operasyona dayalı üretimi minimize ederek maksimum üretim kapasitesine ulaşmak.

 

Otomasyon Projesinin Geleceği…

 

“Hayatların kurtarılmasına yardımcı olmak’’ misyonu ile çalışan Bıçakcılar’ın fabrikasında otomatik işleyen bir düzen kurmak daha kontrol edilebilir ve standardize olmuş üretim hatları yaratmayı sağlayacaktır. Bu sayede üretilen ürünlerin her aşamada izlenilmiş, kontrolü sağlanmış ve performansı doğru ve gerçek zamanlı ölçülmüş olarak mevzuata uygunluğu tamamlanacaktır. Neticede, daha hızlı ve etkin tıbbi çözümler üreterek küresel düzende çok daha fazla insanın hayatına dokunmak kolaylaşacaktır.

 

Titizlikle yürütülen proje, üretimdeki tüm analizlerin yapılmasından bütçe hesaplamalarına ve hatta tedarikçi seçimlerine kadar olan geniş bir süreci kapsamaktadır. Bu dönüşüm aynı zamanda mevcut üretimdeki çalışanların yeni becerilerinin gelişmesine de fırsat sağlayacaktır. Otomasyon makinaları ile değiştirilemeyecek yeni görevler için, çalışanların yeteneklerini ortaya çıkartmak konusunda eğitim programları planlanacaktır. Otomasyon girişimi tamamlanana kadar geçen zaman, eğitimler için verimli bir şekilde kullanılacaktır.

 

Türkiye’nin otomasyon mühendisliğinde tüm bölgelerde rekabet edebilecek potansiyele sahip olduğunun altını çizen Bıçakcılar CEO’su Dr. Souheil ElHakim; “Türkiye’deki öncü tıbbi cihaz firması olarak içinde bulunduğumuz süreç, üretilen her ürünün tıbbi cihaz yönetmeliğine uygunluğu açısından sektörümüz için çok özel bir konumda. Uzun yıllara dayanan üretim tecrübemiz ile Türk mühendislik zekasını birleştirerek Türkiye’nin dünya çapında önemli bir Otomasyon Teknolojileri üreticisi olma potansiyelini hızlandıracağımıza inanıyoruz. Artan otomasyon talebimiz, hem çok sayıda çalışanımız için daha ileri becerilere ihtiyaç duyulan pozisyonların önünü açacak, hem de Türk mühendislik tedarikçileri için yeni fırsatlar yaratacaktır.’’ dedi.

Monro Global kurucusu Gizem Gülbent ise; “Bu proje yönetimi ile birlikte mevcut hat kapasitesini iki katına çıkarırken yüzde doksan oranında yıllık maliyet tasarrufu sağladık. Kalite standardizasyonu ve izlenebilir üretim verimliliğini artırmanın artık üretim şirketleri için ana unsur olduğu Endüstri 4.0 çağında, Monro Global olarak Bıçakcılar gibi vizyoner bir dünya markasının dijitalleşip karlılığını artırmasına katkı sağlıyor olmak bizim için mutluluk verici.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.