DOLAR 32,3854 0.2%
EURO 35,1054 -0.03%
ALTIN 2.324,860,25
BITCOIN 2283915-0.41476%
İstanbul
17°

AÇIK

19:32

AKŞAMA KALAN SÜRE

Aylin Algun’ün “Aslında Öyle Değil” adlı kitabı raflardaki yerini aldı

Aylin Algun’ün “Aslında Öyle Değil” adlı kitabı raflardaki yerini aldı

ABONE OL
27 Eylül 2022 00:10
Aylin Algun’ün “Aslında Öyle Değil” adlı kitabı raflardaki yerini aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlıksız ilerleyen ikili ilişkilere dair derinden bir bakış sergileyen “Aslında Öyle Değil”; bu ilişkilerin meydana geliş nedenlerine eğilirken, bağımlı yapılardan kurtularak atılacak daha güçlü adımlarla ilgili de okurlarına notlar düşüyor. Aylin Algun’un kaleme aldığı kitapta, yaşanılan çağda giderek karmaşıklaşan ilişkilerin ardındaki gizler açığa çıkarılıyor.

 

“Aslında Öyle Değil” kitabı, Ayça ve Mehmet’in aşkından yola çıkarken; anlatım ana karakter Ayça üzerinden gerçekleşiyor. Toksik bir ilişkiden kurtulmayı başaran ve yeniden doğan bir kadının, geçmişteki kötü tecrübelerini aşama aşama anlattığı kitabın “Kendime Notlar” kısmı da dikkat çekiyor. Tahlillerin yer aldığı bölümde Ayça’nın yaşamı, çocukluk anıları ve yanlış ilişkilerle ilgili detaylı bilgiler paylaşılıyor.

 

Yaşananların çözümlemeleriyle okurlarına sorgulama yetisi ve yeni bakış açıları kazandırmayı amaçlayan “Aslında Öyle Değil”, okurlarının beğenisine sunuluyor.

 

 

Kitap Hakkında

“Sizi sürekli tartışma içine ve aşağı çekmeye çalışan, yoran ve yıpratan; haklıyken haksız duruma düştüğünüzü düşündüren, sizi suçlayan ve karar mekanizmanızı devre dışı bırakan toksik ilişkiler bu kadar yalın ve derin anlatılamazdı.”

Uzman Psikolog Meltem Sunar

Aile-Çift ve Yetişkin Terapisti, Cinsel Terapist, Öğretim Görevlisi

 

“Kanımca 20. yüzyılın en önemli düşünürü, doktoru ve aynı zamanda toplama kampı tutsaklarından olan Viktor Frankl ve kendisinin varoluşçu yaklaşımı logoterapiye kitapta geniş olarak yer verilmiş; ayrıca logoterapinin özü olan, ‘keşfettiği anlamlarla sorumluluğunu üstlenen insan örnekleri’ de ustaca kaleme alınmış.”

Memduh N. Özmert

Viktor Frankl Institute USA Faculty and Board Member

 

“Bu kitap kendi iç dünyanızı daha derinden anlamanız için bir hazine niteliğinde.”

Psikolog Dr. Patricia J. Crane

Uluslararası Konuşmacı, Eğitmen, Yazar

 

İdealleri üzerine bir yaşam kurmuş olan Ayça, aniden Mehmet’e âşık olur. Başlarda mutluluktan ayakları yerden kesilse de aslında o yükseklikten tepetaklak düşeceğinin farkında dahi değildir. Duygusal şiddet benliğini sarıp, onu sarsarken zamanla tükenme noktasına gelir. Ancak tam da bu aşamada maruz kaldığı zehirden panzehir üretmesi, düştüğü yerden daha güçlü kalkması neden mümkün olmasın?

 

Bu kitap; toksik bir ilişkinin perde arkasına mercek tutmak, bu konudaki farkındalığına katkı sağlamak ve işlevsel tutumları adım adım anlatarak senin de elinden tutmak için yazıldı.

 

 

Aylin Algun kimdir

1973 Ankara doğumludur. TED Ankara Koleji’nin ardından Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans, Üsküdar Üniversitesi’nde Uygulamalı Psikoloji yüksek lisans eğitimi almıştır. “Düşünce Gücüyle Tedavi” kitabıyla bilinen Louise Hay’in ABD merkezli Heal Your Life® öğretilerinin, Türkiye için yetkilendirilmiş “Eğitmenlik ve Koçluk” eğitmenidir. Ayrıca Viktor Frankl Institute of Logotherapy, “Academic Associate in Viktor Frankl’s Logotherapy” sertifikası bulunmaktadır. Kurucusu olduğu Mutlu Çalışan aracılığıyla Türkiye’nin önde gelen kurumlarına, çalışanların psikolojik sağlamlık yetkinliklerini destek­lemek üzere eğitimler vermektedir. Ayrıca Dale Carnegie-the Nether­lands eğitmeni olarak Avrupa’da da profesyonellerin beceri ve yetkin­lik gelişimine yönelik olarak kurumlarla çalışmaktadır. “Aynada Seni Gördüm” adlı kitabı 2016 yılında, “Bir Güven Meselesi” adlı kitabı 2017 yılında İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlanmıştır.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.