DOLAR 32,5235 0.22%
EURO 34,8671 0.38%
ALTIN 2.487,381,03
BITCOIN 1981448-4.2466%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Ayfer Yelken “Doğanın Rengi “adlı kişisel sergisini sanatseverlerle buluşturdu

Ayfer Yelken “Doğanın Rengi “adlı kişisel sergisini sanatseverlerle buluşturdu

ABONE OL
24 Mart 2022 22:16
Ayfer Yelken “Doğanın Rengi “adlı kişisel sergisini sanatseverlerle buluşturdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Ayfer Yelken 2015 yılından itibaren aldığı eğitimler sonrasında amatör olarak başladığı çakıl taşları ile resim çalışmalarını sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Ülkemizde çok nadir bir tarz olan çakıl taşları ile resim çalışmaları yapan sanatçılar arasında yer alan Ayfer Yelken “Doğanın Rengi” adını verdiği ikinci kişisel sergisini 21 Mart 2022 günü Beyoğlu Tarik Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturdu.

Ayfer Yelken’in bu sergisinde kendisine ait 24 eserini sanatseverlerle buluştururken, bu çalışmalarının tamamında Anadolu’nun zengin doğası, taş ve topraklarından faydalandı.

Ayfer Yelken bu çalışmaları için taşları duralite işleyerek doğal taş resimleri oluştururken “Doğanın Rengi” adlı ikinci kişisel sergisi hakkında da “Tüm çalışmalarımın ana ögesi kadın olmuştur. Yapmış olduğum ulu önder ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk çalışmamda dahi ana öge aslında kadındı. Atatürk hepimizin bildiği gibi Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanımıştır.” diyerek duygularını dile getirdi.

Birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan Ayfer Yelken’in sergi açılışında yakın dostları ve Meltem TV. sunucusu ve yapımcısı Raif Akyüz, Önce Vatan Gazetesi yazarlarından Zambak Karabay yalnız bırakmadılar.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.