DOLAR 32,5066 0.28%
EURO 34,6117 0.25%
ALTIN 2.502,560,80
BITCOIN 2040660-2.60736%
İstanbul
23°

AÇIK

21:18

YATSIYA KALAN SÜRE

Aydilge uyuşturucuya savaş açtı

ABONE OL
28 Mart 2019 12:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Müzisyen kimliğinin yanı sıra, yazdığı romanlarıyla da gençlerin örnek aldığı sanatçılardan olan Aydilge, uyuşturucu ve benzeri tüm zararlı alışkanlıklara karşı, Yeşilay önderliğinde, Eskişehir’de muhteşem bir konser gerçekleştirdi. ‘Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun’ çağrısında bulunan Aydilge, alanı dolduran binlerce kişinin eşliğinde şarkılarını seslendirdi. Soğuk havaya rağmen gençlerin akın ettiği Eskişehir Hat Boyu’nda iki saate yakın sahnede kalan Aydilge büyük bir coşkuyla alkışlandı.
 

Özel Hissetmek için Alkol ve Uyuşturucuya İhtiyacımız Yok!

 
”Hayatım boyunca hiç alkol, sigara, uyuşturucu kullanmadım. Ama bunu, bakın ben ne kadar da mükemmelim anlamında söylemiyorum. Çünkü hepimizin az çok bağımlılıkları var aslında” diyen sanatçı,  ”Kimimiz teknolojiye, kimimiz yemeğe, kimimiz alış verişe, kimimiz de ilgiye bağımlıyız. Oysa ki içimizdeki boşlukları hiçbir madde kapatamaz. Önemli olan bunun bilincine varıp, okullarda, üniversitelerde, meydanlarda, sporda, sanatta farkındalık oluşturmak” açıklamasında bulundu. 
 
Kitabı Üniversite’de okutuluyor..
Zaman zaman yaşanılan bir travmadan, zaman zaman da özel hissetmek veya ortama uymak için başlanılan bu tarz alışkanlıkların, el el verilerek şifalanabileceğini söyleyen sanatçının konuyla ilgili iki de romanı bulunuyor. Bunlardan yeme bağımlılığı üzerine olan Bulimia Sokağı, halen İnönü Üniversitesi sosyoloji bölümünde kaynak kitap olarak okutuluyor.
Bağımlılık sorunları yaşayan ünlülerin gençlere kötü örnek olup olmadığı sorulan sanatçı, ”Ünlü insanlar da hata yapabilir. Onları kötü örnek olmakla suçlamak yerine, yardıma ihtiyacı olan birer bağımlı olarak görüp, onlara da aynı şekilde el vermeliyiz,” şeklinde konuştu.
Kamil HIZER / Magazinname.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.