Eğitim Kolektifi, Eğitimin Geleceği Geleceğin Eğitimi

Eğitim dünyayı değiştirebilir mi?’, Eğitim Kolektifi bu soruya Michael Apple’ın verdiği cevap gibi yaklaşıyor ve ‘Evet, ama değişim her zaman sizin istediğiniz yönde olmayabilir!’ diyor.

Bu sebeple eğitime doğru yönde ışık tutabilmek için dğoru eğitim modellerini güncel gelişmeler doğrultusunda , doğru ve anlaşılabilir aktarmaya çalışıyor.

Çünkü dünya her zamankinden daha hızlı dönüyor. Çünkü zaman karatahtalı sınıfların, ezbere alıştıran sınavların, öğretmenin iki dudağına bakan öğrenciliğin artık geçerli olmayacağını gösteriyor. Çünkü adına müfredat denilen metinler, dünyadaki yeni eğilimleri, yeni sorunları; nüfus hareketlerini, savaşları, yoksulluğu açıklamakta yetersiz kalıyor. Çünkü o çok heyecanlı ‘eğitme’ işi teknolojiye yenik düşüyor. Öyleyse zaman, eğitimi yeniden düşünme, eğitim için fikir üretme ve geleceğin okullarını tasarlama zamanıdır.

Eğitim Kolektifi’ni eğitimi yeniden; veli, öğretmen, öğrenci, eğitimci elbirliğiyle düşünebilmek için kurduklarını söylüyorlar. Bilimsel ve eşitlikçi eğitimin, çocuk odaklı ve demokratik okulların toplumu iyi yönde değiştireceğine inanan bir grup eğitimci platformumuzun emellerini attık. Düşünmek, öğrenmek, gelişmek ve daha iyisini bulabilmek için çıkmışlar bu yola.

Peki Eğitim Kolektifi Nedir, Kimdir?

Eğitim Kolektifi, doğru eğitimin toplumu iyi yönde değiştireceğine inanan bir grup eğitimcinin bir araya gelmesiyle oluşmuş bir platformdur.

Aileler için çocuk eğitimi konusunda, eğitimciler için faydalı olacak ekstra bilgiler içeren konularda güncel paylaşımlar yapanbir eğitimci topluluğudur.

Eğitim Kolektifi’ne yazabilirsiniz!

Siz de yazabilirsiniz…

Dilerseniz bu yolculuğa siz de katılabilir, Eğitim Kolektifi ile yazılarınızı paylaşabilirsiniz. Sitede yayınlanan her yazı, içerik ve özgünlük açısından editoryal bir değerlendirmeden geçerek yayın onayı almakta, yayın kurulu toplantısı ayda iki kez yapılmaktadır. Yazılarınızı info@egitimkolektifi.com adresinden ulaştırabilirsiniz.

Eğitim Kolektifini Takip Edin

Web Adresi : egitimkolektifi.com

Facebook : Eğitim Kolektifi Facebook

Twitter : Eğitim Kolektifi Twitter

Instagram : Eğitim Kolektifi Instagram

Bir yanıt yazın