Ayan Babakishiyeva kimdir?

Azerbaycan'ın son yıllarda müzik dünyasına kazandırdığı Ayan Babakishiyeva'yı kısaca tanıyalım...

Ayan Babakishiyeva kimdir?

Ayan Babakishiyeva 12 Nisan 1989 tarihinde Azerbaycan’ın Gence kentinde dünyaya gelmiştir.

Ayan Babakishiyeva daha çocukluk döneminden itibaren müzikle iç içe büyürken müziğe piyano çalarak başladı. Ortaokul ve lise eğitimi alırken Ayan Babakishiyeva okul korolarında şarkılar söylerken daha sonra Azerbaycan’da çeşitli müzik yarışmalarına katıldı.

Müzik kariyerinde hızlı bir yükseliş yaşayan Ayan Babakishiyeva Profesyonel müzik kariyerine Elchin İmanov’un “Senin Hatırına” adlı şarkısı ile atılırken ilk albümü “Rain” ile büyük bir başarı yakaladı.  Bu başarısının hemen ardından 2009 yılında Bakü Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Yılın En Üretken Şarkıcısı” ödülüne layık görülen Ayan Babakishiyeva aynı yıl orijinali Azerbaycanlı politikacı Kamaladdin Haydarov tarafından yazılan “Nigaranam” şarkısının Dmitry Rakhanayev tarafından çevrilmiş Juhuri versiyonunu seslendirmesi onu kariyerinde bambaşka bir yere taşıdı.

Ayan Babakishiyeva daha sonra Azerice, Rusça, Türkçe, Musevice ve İbranice olarak 5 ayrı dilde şarkılardan oluşan ikinci albümünü piyasaya çıkardı. Nadir Gafarzadeh ile yaptığı düet Azerbaycan’da en çok dinlenen şarkı olarak tescil edildi. Büyük bir hayran kitlesine sahip olan sanatçının konserleri ve televizyon programları büyük bir ilgi ile takip edilirken, güzel sesi ve zarif kişiliği ile gönüllerde taht kuran sanatçı özelikle genç kuşağın severek dinlediği bir ses. Azerbaycan ve Türkiye’de pek çok büyük konserlere imza atmıştır.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın