Araştırmacı yazar Pınar Çekirge’ye anlamlı ödül

Araştırmacı yazar Pınar Çekirge’ye anlamlı ödül

Ülkemizin başarılı araştırmacı yazarlarından ve aynı zamanda Magazinname.com.’da yazılarıya okurlarıyla birlikte olan Pınar Çekirge, Yeni Tiyatro Dergisi 11.Uluslararası Emek ve Başarı Ödülleri seçici kurulu tarafından 2024 yılı ‘Tiyatro Sanatına Katkı Ödülü’ne değer bulundu.

Aldığı ödül sonrasında kısa bir açıklama yapan Çekirge “ Aslında tiyatro aşkım 1965 yılında izlediğim bir çocuk oyununda beni büyüleyen Birsen Kaplangı ile başlamıştı. Tiyatronun büyüsünü Birsen Kaplangı sayesinde duyumsamıştım ilk kez. Son elli dokuz yıl boyunca sadece iyi bir tiyatro izleyicisi olmak istedim.Tıpkı Leon Vasilyadis, Can Murat Şengel gibi…
Bu elli dokuz yıl boyunca, Üstün Akmen’in ifadesiyle ‘koltuk tozu ‘na bulanmış bir hayatım oldu. Yüzlerce oyun izledim, ” Benim Stand Up’ım”(1999), “Sahne Tozu”(2004),”Paralel Sorgu”(2014 ),”Dionysos’un Çocukları”(2016),” Ve Perde Kapandı”( 2021), “Perde Arası”(2022),”Arusyag Papazyan”(2022*),”Dionysos’un Çocukları III”(2022) adlı kitaplar, sayısını tam olarak bilmediğim tiyatro sanatçılarıyla yapılan röportajlar yaptım, izlenim yazıları yazdım. Yeni Tiyatro Dergisi değerlendirme jürisine beni onurlandıran ” Tiyatro Sanatına Katkı Ödülü ” için çok teşekkür ederim. Bu demektir ki, elli dokuz yıl daha oyun izlemeye, röportajlara, yazılara devam edeceğim.” diyerek duygularını ifade etti.

Yeni Tiyatro Dergisi Ödülleri 25 Haziran akşamı kazananlara takdim edilecek.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın