DOLAR 32,3854 0.2%
EURO 35,1054 -0.03%
ALTIN 2.324,860,25
BITCOIN 2283915-0.41476%
İstanbul
17°

AÇIK

16:45

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Ahmet Ziya Yıldırım’ın “OXI” adlı romanı raflarda

Ahmet Ziya Yıldırım’ın “OXI” adlı romanı raflarda

ABONE OL
12 Kasım 2022 00:54
Ahmet Ziya Yıldırım’ın “OXI” adlı romanı raflarda
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuklukta yaşanan travmaların kişiliğin şekillenmesine etkisini, polisiye ve psikoloji unsurlarıyla işleyen “OXI” kitabı, Ahmet Ziya Yıldırım’ın usta kaleminden okurların beğenisine sunuluyor. 20’li yaşlarında işsiz bir gencin ele alındığı “OXI”, iç dünyanın bitmeyen hesaplaşmalarına hastalıkları ve cinayetleri de ekleyerek sürükleyici bir kurgu ortaya koyuyor.

 

Geçmişiyle başa çıkamayan Cenk’in ana karakter olarak okurun karşısına çıktığı “OXI”, emekliliğine hazırlanan başkomiser Ragıp’ın ve yeni atanmış olan ekip arkadaşı Ahmet’in, işlenen seri cinayetlerin peşine düşmesini konu ediyor. İstanbul’un ara sokaklarından Sivas’taki çocukluk yıllarına uzanan kitap, karakterlerin sır dolu hayatlarıyla giderek çetrefilli bir hâl alıyor. Yaşananların gerçek yüzünün bambaşka olduğu “OXI”, son sahnesinde de akıl almaz olaylara tanıklık ediyor.

 

Satır aralarında derin psikolojik çözümlemelere yer veren Ahmet Ziya Yıldırım okurların, bütün karakterlerin kişiliğinde bulunan karanlık dehlizlere inmesini ve davranışların altında yatan sebepleri anlamasını sağlıyor. Ahmet Ziya Yıldırım imzasıyla yayımlanan “OXI”, edebiyatseverleri bulundukları zaman ve mekândan koparan bir yolculuğa çıkarıyor.

 

 

Kitap Hakkında

Beklediği şeyin ne olduğundan o da tam emin olamıyordu. Eşinin kayıp bedeni hakkında bir haber mi? Yoksa morgda duran başı mı? İçeride beklemesini istememişlerdi. Burada, bu salonda, o da herkes gibi ölümü bekledi. Burası diğer bekleme salonlarından farklıydı. En kötüsünde bile bir umut olurdu.

 

Girişe yazmamışlardı ama buraya umudun girmesi yasaktı!

 

Bir çocukluk travması, insana ne kadar kötü bir şey yaptırabilir ki? Ya dâhice planlanmış, akıl almaz cinayetlerin sebebi? Evet, bir travma, acımasız bir seri katil yaratabilir: Cenk.

 

Alınan bir ihbar üzerine olay mahalline giden polisler, karşılarında içi su dolu bir küvetin içinde, vücudu şeffaf bir bantla sarılmış kadın cesedi bulur. Olay araştırılırken, daha önce benzeri görülmemiş biçimde işlenen cinayetler ise seri şekilde devam eder. Bu cinayetlerin sorumlusunun geçmişiyle barışamaması ve sahip olduğu “şekersiz şeker” hastalığı nedeniyle aklını ve duygularını kontrol edememesi, birçok insanın hayatına mal olur.

 

Bir insanın geçmişinin yaralarıyla başa “çıkamaması” ile yaşanan tüm bu karmaşanın, olay akışının ve ustaca işlenmiş sürükleyici kurgunun sonunda, sizleri hayrete düşürecek bir final bekliyor. Bir solukta okuyup bitireceğiniz OXI ile geçmişin sır perdesini aralamaya hazır olun!

 

Ahmet Ziya Yıldırım kimdir

1982’de İstanbul’da doğan Ahmet Ziya Yıldırım, İstanbul Üniversitesi’nde İktisat bölümünü tamamladı ama yazılıma gönül verdi. Çocukluktan beri yazar olmayı istedi. Dickens ile aynı gün doğmasına hep bir anlam yükledi, ancak yazılımla tanıştıktan sonra kurmacanın büyüsüne tam anlamıyla kapıldı. Hâlen Microsoft için Kıdemli Program Yöneticisi olarak çalışmaktadır.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.