Acı Kiraz film tanıtımı ve eleştirisi

Hayaller Hollywood, gerçekler Yeşilçam bile değil...

Acı Kiraz film tanıtımı ve eleştirisi

Senaryosunu Oliver Romevksi’nin yaptığı, yönetmenliğini Serdar Akar’ın üstlendiği, başlıca rollerini Erdal Beşikçioğlu, Belçim Bilgin, Ertan Saban, Bülent Şakrak ve Halil Ergün gibi tanınmış oyuncuların üstlendiği Acı Kiraz Netflix platformunda seyircisiyle buluştu.

Acı Kiraz filmi Kuzey Makedonya’da çevrilirken bu filme Kuzey Makedonya Kültür Bakanlığı tarafından destek verilmiş.

Acı Kiraz filminin konusu

Antonio “Erdal Beşikçioğlu” Kuzey Makedonya’da yetiştirilen kirazları başka ülkelere satan bir ihracatçıdır ve eşi öldükten sonra lösemiye yakalanan oğluna uygun ilik bulma arayışında olan bir babadır.

Kasabada yetişen kiraz o kasabanın adeta hayat damarıdır. Kasabanın tüm gelir kaynağının büyük bir kısmını yaz aylarında yetiştirdikleri kirazı satarak geçimlerini sağlarlar. Antonio satın aldığı kirazların nakliyesi için anlaştığı kişi mafya babası Stoka “Ertan Saban”’ya borçludur. Kasabaya Stoka para karşılığı Viyana’ya götürmek vaadiyle mültecileri TIR içinde getirir ve onları Gajur’un “Bülent Şakrak” babasının “Halil Ergün” kiraz ağaçlarının bulunduğu arazide saklar.

Sonrasında olaylar beklenmedik şekillerde gelişir. Ve bu olaylardan birçok kişi bir şekilde ciddi olarak etkilenir ve zarar görür.

Acı Kiraz film eleştirisi

Kadroya bakınca hele hele Erdal Beşikçioğlu ismini görünce büyük bir beklenti ile izlemeye koyuldum. Ama gel gör ki hayaller Hollywood, gerçekler Yeşilçam bile olamadı. Kuzey Makedonya’da hem tatil yapalım hem film çekelim düşüncesi ile çekilmiş diyeceğim de insan tatil yaparkende güzel bir film çekebilir.

Senaryo derseniz adeta yerlerde sürünüyor. Kurgu derseniz neredeyse sıfır kurgu. Oyunculukları söylemek dahi istemiyorum. Son dönemde izlediğim en kötü yerli filmlerden birisi diyebilirim.

Senaryoyu takip etmek isterken senaryodaki saçmalıklara takılıp kalıyorsunuz. Bir filmin içine birden fazla konu ve olay sıkıştırıp, göstermelik birkaç silahlı çatışma sahnesi. Hepsi o kadar! Filmde mantıklı hiçbir şey bulacağınızı düşünmüyorum. Hele hele filmin sonunu izlediğinizde böylesi Yeşilçam filmlerinde bile olmamıştır diyeceksiniz.

Allah’tan bu film vizyona girmedi ve seyirci görmedi. Vallahi bu filme para verip izleyenlerin birçoğunun içine otururdu o bilete verdikleri para. Netflix’e zaten aylık bir ücret ödüyoruz, sadece bir film kötü çıkınca paramıza acımıyoruz. Başka bir film veya dizi ile muhakkak telafi ediliyor.

Eleştirimin başlarında oyunculukları gömerken biraz haksızlık ettim. Ertan Saban bu filmde bana göre gösterdiği başarılı performansla tüm kadronun önüne geçiyor. Zaten dediğim gibi film bittiğinde ve o sonu izlediğinizde tahmin ediyorum en az benim kadar negatif bir düşünce birçok kişide oluşacak diye bir his taşıyorum.

 

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın