Hitman’s Wife’s Bodyguard film tanıtımı ve eleştirisi

Hollywood'da son yıllarda bu kadar güçlü bir kadroyla bu kadar kötü bir iş yapılmamıştır.

Hitman’s Wife’s Bodyguard film tanıtımı ve eleştirisi

Senaryosunu Tom O’Conner, Brandon Murphy ve Phlllip Murphy üçlüsünün yazdığı yönetmenliğini Patric Hughes’ın yaptığı Hitman’s Wife’s Bodyguard filmi geçtiğimiz günlerde izleyicisiyle buluştu.

Hitman’s Wife’s Bodyguard filminde Ryan Reynolds, Salma Hayek, Gray Oldman, Morgan Freeman , Samuel L. Jackson ve Antonio Banderas gibi birbirinden ünlü isimler rol alıyor.

Hitman’s Wife’s Bodyguard filminin konusu

2017 yılında gösterime giren Hitman’s Bodyguard filminin bir devamı olarak çekilen filmde Micheal Bryce “Ryan Reynolds” lisansı elinden alınmış bir korumadır. Kendisine en çok sorun çıkaran Darius Kincaid “Samuel L. Jackson” kaçırılmıştır. Balayı günü kocası kaçırılan Sonia Kincaid “Salma Hayek” Darius’u bulması için Bryce’tan yardım ister.

Sonia’nın eşi Dairus’u kaçıranı birlikte bulurlar ama Sonia eşini kaçıran adamı öldürür. O an İnterpol tarafından yakalanırlar ama öldürdükleri adamın bir bilgisayar virüsü ile Avrupa’yı yok etme planı için bir hard diskin bulunması lazımdır. İnterpol ajanı bu yüzden üçlüyü serbest bırakır ve onlardan hard diski almaları için takas yapılacak olan İtalya’ya gönderir.

Olaylar birden farklı bir şekilde gelişmeye başlar. Ve üçlü kendilerini büyük bir maceranın içinde bulurlar.

Hitman’s Wife’s Bodyguard film eleştirisi

Bir önceki yazımda “Acı Kiraz” filmini tanıtırken eleştiri kısmında böyle bir kadroyla bu kadar kötü bir film nasıl yapılır tarzı bir eleştiride bulunmuştum. Bu filmi izledikten sonra yine bu tarz yorumda bulunacağım bir filmi seyretmiş olmak bana Allah’ın verdiği bir ceza gibi geldi.

Düşünsenize bu tarz oyuncuların bir arada olduğu filmler 5-10 yılda bir çekilir. Kadrodan dolayı zaten ciddi bir beklentiniz vardır filmden. Ve birde bu bir filmin devamı niteliğinde çekilen bir filmse çıta biraz daha yükselir. Zira 2017 yılında yapılan Hitman’s Bodyguard filmi birçok izleyici tarafından beğenilen bir film olmuştu.

Filmdeki aksiyon sahneleri, araba sahneleri abartının da abartısı olmuş. Filmde neredeyse dakika başına bir espri konulmuş ama bu espriler Amerikan esprisi. Evet bazıları izleyeni gülümsetiyor ama ilk filme kıyasla bile bu espriler çok soğuk.

Micheal Bryce’ın babası Senior Bryce “Morgan Freeman”’ın zenci olması gibi anormal absürt konular filmde mevcut. Filmdeki tüm karakterler neredeyse karikatürize karakter gibi. Gerçeklik payı hiç ama hiç yok. Filmde neredeyse onlarca anlamsız diyalog ve bir o kadar da saçma aksiyon sahnesi var. Samuel L. Jackson ve Morgan Freeman gibi iki usta oyuncu ile Ryan Reynolds gibi son dönemin en başarılı oyuncularının kurtarmadığı bir film olacağına duysam inanmazdım.

Salma Hayek içinde küçük bir parantez açayım. Filmde sadece görüntü olarak var. Oyunculuk olarak  diğer oyuncular gibi o da yok. Öyle bir senaryoda zaten kim oynarsa oynasın oyunculuğunu göstermezdi, Salma Hayek’de gösteremedi.

Filmi seyretmeniz için bana göre tek sebep olabilir. O da bu kadar büyük oyuncunun bir filmde bir arada bulunması. Şayet aksiyon filmlerini severim derseniz, filmi sıkılmadan izleyebilirsiniz. Ama hiçbir mantık kuralı aramadan izlemenizi tavsiye ederim.

Demek ki neymiş, büyük kadrolarla sıradan hatta rezil bir film yapmak sadece bizlere mahsus değilmiş. Açıkçası bu film bana “Acı Kiraz” filmini mumla arattı dersem sanırım abartmış olmam.

 

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın