Abdullah Kalınsazlıoğlu Kimdir?

Abdullah Kalınsazlıoğlu Kimdir?

Son dönemin sosyal medya dünyasının fenomenleri arasında en çok anılan isimlerinden biri olan Abdullah Kalınsazlıoğlu hakkında tüm merak edilen soruların cevapları ve biyografisi

Abdullah Kalınsazlıoğlu Kimdir?

Halen aktif olarak Devlet-i Aliyye Ocakları Genel Merkez Sosyal Medya ve Tanıtım Başkanlığı görevine devam eden Abdullah Kalınsazlıoğlu Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü’nde eğitim hayatını sürdürmektedir.

Sosyal medyada tarih ve Osmanlı devletine ait paylaşımlarla öne çıkarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarıan Abdullah Kalınsazlıoğlu’nun en çok ilgi gören paylaşımları Abdülhamid Han ile ilgilidir.

Abdullah Kalınsazlıoğlu Nereli?

Aslen Çorumlu olan Abdullah Kalınsazlıoğlu’nun Çorum’u Sungurlu ilçesi nüfusuna kayıtlı olup İsmailağa Cemaatinin tanınmış üyelerinden rahmetli Abdulmetin Balkanlıoğlu’nun yeğenidir.

Abdullah Kalınsazlıoğlu Kaç Yaşındadır?

28 Mart 2003 doğumlu olan Abdullah Kalınsazlıoğlu 21 yaşındadır.

Abdullah Kalınsazlıoğlu hangi burçtur?

28 Mart doğumlu olan Abdullah Kalınsazlıoğlu koç burcudur.

Daha 21 yaşında olmasına rağmen tarihi konularda özellikle Osmanlı Devleti’nin son dönemleri ve Abdülhamid Han hakkında Türkiye’nin birçok şehrinde konferanslar vermiştir.

Abdullah Kalınsazlıoğlu Kısaca Hayatı

Ankara’nın Altındağ ilçesinde 28 Mart 2003 tarihinde dünyaya gelen Abdullah Kalınsazlıoğlu  ilkokul 2. sınıfa kadar doğup büyüdüğü memleketi Sungurlu’da Mahmut Peşmen İlköğretim Okulu’nda okumuştur. 3. sınıftan itibaren ise eğitimine Antalya Yıldırım Bayezid İlköğretim Okulu’nda devam etmiştir.

Ortaokul eğitimini Antalya’da bulunan Turgut Reis Ortaokulu’nda bitiren Abdullah Kalınsazlıoğlu lise eğitimini de Şehit Çetin Çakmak Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tamamladıktan sonra çocukluk yıllarından itibaren tarihe olan ilgisi nedeniyle üniversite eğitimini de bu bölüm üzerine okumaya karar vermiştir. Günümüzde Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde eğitim hayatını sürdürmektedir.

Başarılı isim, üniversite ile birlikte 1 sene İslami İlimler ve Arapça eğitimi de almıştır.

Yayınladığı bazı videolarda Atatürk ile ilgili de düşünceleri yüzünden ağrı eleştirilere hedef olan Abdullah Kalınsazlıoğlu bu videolarından birisinde de 5816 nolu kanun maddesinin  (Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun) kaldırılması gerektiğini dile getirmesi kendisini eleştiri oklarının hedefine yerleştirmiştir.

Resmi instagram hesabı @abdullahkalinsazli resmi twitter hesabı ise @kso_abdullah ‘dır.

Bir yanıt yazın