2021 yılının en iyi filmlerinin kısa tanıtımları ve eleştirileri vol:1

Bu yıl izlediğim ve beni etkileyen filmleri sizler için derledim....

2021 yılının en iyi filmlerinin kısa tanıtımları ve eleştirileri vol:1

Bu yıl yine birbirinden değişik türde bir çok film çıkarken ben sizlere izleyip beğendiğim filmlerin tanıtımlarını ve kişisel eleştirilerimi aktarmaya çalışacağım.

Coda

Senaryosunu ve yönetmeliğini Sian Heder’in üstlendiği Coda filminde başlıca rolleri Emillia Jones, Marlee Matlin ve Eugenio Derbez gibi isimler üstlenmiş.

Film ailesinin tamamı sağır olan 14 yaşındaki Ruby’in hikayesini anlatıyor. Ailede sadece sağır olmayan tek birey olan Ruby ailesine devamlı olarak tercümanlık yapmaktan dolayı kendisini yaşama fırsatı bulamaz. Liseye başlayan Ruby’nin hayatı okul korosuna girmesiyle bir anda değişirken güzel sesi ve yorumu koro şefinin dikkatinden kaçmaz. Artık Ruby ister istemez ailesi ve hayallerinin peşinden gitme ikileminin arasında kalır.

Filmi bir başka özelliği de filmde Ruby’nin anne ve babasını canlandıran oyuncuların gerçek yaşam da sağır olması. Bu filmi ailenizle birlikte sırtınızı yaslayarak büyük bir keyifle izleyebilirsiniz.

Tick, Tick Boom

Senaryosunu Jonathan Larson ve Steven Levenson ikilisinin yazdığı, yönetmenliğini Lin Manuel Miranda’nın yaptığı filmde başlıca rolleri Andrew Garfield, Alexandra Shipp, Robin de Jesus, Vanessa Hudgens gibi isimler üstlenirken filmde Andrew Garfield’ın performansı gerçekten muhteşem.

Tick,i Tick Boom müzikal oyun yazarı Jonathan Larson’un gerçek hayat hikayesini anlatıyor. Tick Tick Boom insanların yaşam stilini sorgulayan bir film. Eğer gençsiniz ve etrafınızdaki insanların davranışları sizlere garip geliyorsa bu film size yardımcı olabilir. Gerçek hayatta birçok insan para kazanmaya ve para kazandıkça mutlu olmaya çalışıyor. Bunun yanında para kazanan birçok insan o parayı kazandıktan sonra ne yapacağını nasıl bir hayat yaşamak istediğini bilmiyor ya da para kazanmak uğruna hayatta istediğin şeyleri yapmıyor. Hızlı olmayan bir tempoda olan filmde ara ara canınız sıkılsa da bu filmden keyif alırken kendinizi de sorguluyor bulabilirsiniz!

Censor

Senaryosunu Prano Bailey Bond ve Anthony Fletcher’ın yazdığı ve yönetmenliğini de filmin senaristlerinden biri olan Prano Bailey Bond’un üstlendiği korku, gerilim tarız Censor filminde başlıca rolleri Niamh Algar, Micheal Smiley, Nicholas Burns gibi isimler üstlenmiş.

Film İngiltere’de yaşayan sansürcü bir kadının hikayesini anlatırken kahramanımız ülkede sinemalarda vizyona girecek olan filmlerin yaş sınırını belirlerken inanılmaz derecede şiddet ve cinsellik içeren filmleri denetlediği için ana karakterimiz olan Eind Baines’i tuhaf bir karakterler görüyoruz.

Eind sansür denetlemesi için izlediği bir filmin kendi hayatında yaşadığı benzer bir olaya benzemesi üzerine bu filmin arkasında neler olduğunu araştırmaya başlamasıyla birlikte Eind’in  gerçekçi değil de gerçekle hayal arasında giden bir film. Şayet bir korku filminden korkutucu sahneler bekliyorsanız benden söylemesi bu film size göre değil

The Humans

Senaryosunu ve yönetmenliğini Stephen Karam’ın üstlendiği bu filmde Beanie Fedstein, June Squibb, Steven Yeun, Richard Jerkins ve Amy Schumer gibi isimler başrollerde oynamış.

The Humans bir tiyatro oyunundan uyarlanmış bir film. Sevgilisiyle New York’ta tuhaf bir eve çıkan bir kadını ve kadının ailesiyle yediği şükran gününü anlatıyor. Bazı ailelerde bazen hiç konuşulmasa da içten içe söylemek isteyip söyleyemediğimiz şeylerin söylenmeye başlamasını baz alarak yapılmış bir film. Film genel olarak sakin ilerleyen bir film olmasına rağmen sizi ters köşe edecek bir finale sahip. Tabi bunun yanında muhteşem oyunculuk performanslarını da göz ardı etmemek lazım.

Zaten oldum olası Richard Jerkins’in oyunculuğuna ve performansına her zaman şapka çıkarmış bir sinemasever olarak ben bu filmi izlemenizi tavsiye ederim.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın