Zahide Özdemir ilk teklisinde Türkiye’nin kanayan yarasına parmak bastı

Zahide Özdemir kadına şiddetini durdurmak için 'KADINDIR' isimli teklisini yayımladı!

Zahide Özdemir ilk teklisinde Türkiye’nin kanayan yarasına parmak bastı

Sözlerini Emre Günay’ın yazdığı bestesi anonim olan “Kadındır” adlı şarkı için Zahide Özdemir, Sinem Hondoroğlu Irmak ve Senem Çine birlikte yola çıkarak şarkıyı müzikseverlerin beğenisine sundular.

Kadındır projesinin müzik yönetmenliğini usta sanatçı Selçuk Murat Kızılateş yaptı.

“Kadındır” adlı şarkının klip çekimleri için yönetmen koltuğuna Onur Bağcı otururken klipi izleyenler doğa manzaraları eşliğinde keyifli bir şarkı dinleme imkanı bulacaklar.

Zahide Özdemir, ilk solo albümü olan “Kadındır” çalışmasını şu sözlerle anlattı:

“Tarihin en büyük kültürel mirasına sahip olan coğrafyamızın sevinçlerine acılarına, ekinine ekmeğine inancına vefasına Kadınımız her dönemde iz bırakmıştır. Bizler ise bu büyük mirası antik dönem lirizmi ve günümüz mistisizmi ile harmanlayıp, Kadim Kültürümüzün izlerinden sözlerinden yola çıktık. Kadının adını tekrar hatırlatmak için bir araya geldik ve telimiz, nefesimiz, sesimiz kadındır…”

Zahide Ozdemir Detay
Zahide Ozdemir Detay

Zahide Özdemir Kimdir?

Zahide Özdemir müzisyen bir ailenin çocuğu olarak küçük yaşlarda müzikle tanıştı. Sivas’ta geçen eğitim hayatının ardından Gaziantep Üniversitesi Türk Halk Müziği Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nden mezun olan Zahide Özdemir profesyonel kariyerine T.C. Kültür Bakanlığı Devlet Korosu’nda başladı.

Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda konser veren Zahide Özdemir aynı zamanda çeşitli etkinliklerde görev aldı. Yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği “Zahide Özdemir ile Biz Bize” ve “Zahide Özdemir ile Derun” adlı televizyon programlarıyla geniş kitlelere hitap etti. “KADINDIR” isimli single, sanatçının ilk video klip çalışmasıdır.

Türk Halk Müziğini, geleneğine uygun formlarda icra eden sanatçı, tiyatro ve sinemaya olan tutkusu ile tanınmaktadır.

Bir yanıt yazın