“Yurt” filmi Annonay İlk Filmler Festivali’nde En İyi Film seçildi.

“Yurt” filmi Annonay İlk Filmler Festivali’nde En İyi Film seçildi.

Nehir Tuna’nın yazıp yönettiği “Yurt” filmi, Fransa’nın Rhône-Alpes bölgesinde düzenlenen Annonay İlk Filmler Festivali’nde büyük bir başarı elde etti ve En İyi Film Ödülü’ne layık görüldü. Festival, 41 yıldır yeni yeteneklerin en önemli çıkış noktalarından biri olarak kabul ediliyor ve uluslararası yarışmasında “Yurt” adlı film, jüri tarafından büyük ödüle layık görüldü.

Jüri, “Yurt” filmine nadir bir hassasiyetle yapılmış ve görselliğiyle, samimi yazı diliyle ve evrensel içeriğiyle etkileyici bulduklarını belirterek övgülerini sunmuştur. Film, zengin biçimi, benzersiz güzelliği ve politik-kültürel bağlamdaki derinliğiyle dikkat çekiyor. Jüri, filmi bir tanıklığa ve umut veren etkileyici sinematografik bir eser olarak değerlendirdi.

Almanya’dan Red Balloon Film ve Fransa’dan Ciné Sud Promotion tarafından ortak yapımcılığı üstlenilen “Yurt” filminin dünya satışını Pyramide International yapıyor. Film, önümüzdeki aylarda Fransa’daki sinemalarda izleyiciyle buluşacak. Yapımcılığını Tanay Abbasoğlu’nun üstlendiği filmde Doğa Karakaş ile Can Bartu Arslan başrolleri paylaşıyor.

Bir yanıt yazın