Your Honor “Sayın Yargıç” dizisi tanıtımı

Your Honor “Sayın Yargıç” dizisi tanıtımı

Your Honor “Sayın Yargıç” bir babanın oğlu için neler yapabileceğini anlatıyor

Son birkaç yıldır birbirinden tür ayırt etmeksizin kaliteli diziler izledim. Bugün tavsiye edeceğim Your Honur yani Türkçe adıyla “Sayın Yargıç” dizisi de bu tarz dizilerden.

 IMDB puanı 7.6

Diziyi izledikten sonra üşenmedim ve bilgisayarımdan IMDB sayfasına girerek aldığı puana baktım. Aldığı puan 7.6. Genel olarak bakarsanız puanı düşük değil ama bana göre daha biraz daha yüksek olmalıydı.

Öncelikle Edward Berger, Clark Johnson ve Eva Sørhaug’dan oluşan senaryo grubuna bir alkış diyorum. Aslında konu çok uçuk bir konu değil. Bir babanın oğlunu korumak için kendini öne atması. Ama olayı o kadar güzel kurgulamışlar ki nasıl anlatsam?

 Başrollerde Breaking Bad’in unutulmaz karakteri Walter White var

Dizinin başrollerinde Yargıç Micheal Desiato rolüyle Bryan Cranston gerçekten muhteşem bir performans sergiliyor. Dizinin diğer rollerinde yargıcın oğlunu Hunter Doohan üstlenirken diğer rollerde Hope Davis, Micheal Stuhlbarg, Carmen Ejogo gibi isimler üstlenmişler.

Brayn Cranston dizi severlerin muhakkak hatırlayacağı bir isim. Zira yabancı dizilere meraklı olup Breaking Bad dizisini neredeyse izlemeyen yoktur. Evet Cranston o muhteşem dizide Walter White rolüyle hafızalara kazınmıştı. Tabi aslında bu diziden sonra Brayn Cranston ne yaparsa yapsın Breaking Bad ile kıyaslanacağı için muhakkak eleştiri alacaktır. Yabancı film ve diziler hakkında bilgi veren sitelerde Your Honor “Sayın Yargıç” için yorumlara baktığımda yapılan yorumların neredeyse büyük çoğunluğu bir nevi Breaking Bad ile kıyaslamış.

 Your Honor “Sayın Yargıç” biraz da hukuk dizisi tarzında olmuş

Zaten oldum olası mahkeme sahnelerinin yoğun olduğu dizi ve filmlere hayranlığım vardır. Mesela Suit adlı diziyi yaklaşık 7 yıl boyunca Amerika’da yayınlandıktan bir gün sonra izlemişimdir.

Evet şimdi gelelim bizim “Sayın Yargıç” dizisinin konusuna

Olayımız bir yargıcın etrafında geçiyor. Eşini bir yıl önce bir markette silahlı saldırı sonrası kaybetmiş yargıcımız oğlu ve köpeğiyle hayatını devam ettiriyor. Yargıcımızın oğlu Adam annesinin ölümünün ilk yıldönümünde öldürüldüğü ve olay sonrası kapatılan marketin oraya giderek annesini anmak için çiçek ve bir fotoğraf götürüyor.

Kader çocuklarına çok düşkün bir yargıç ve mafya babasını karşı karıya getiriyor

Bu olayların olduğu esnada mafya babası Jimmy Baxter’da doğum gününe az bir zaman kalan oğlu Rocca’ya  çok istediği motoru hediye eder. Roccı büyük bir mutlulukla motoruna atlayıp bir tur atmak isterken, annesini anmak için öldüğü yere giden Adam’da oradaki siyahilerden korkar ve aracına biner. Telaş içinde oradan ayrılmak isterken astım krizine girer. Astım ilacını kullanmak isterken korku ve heyecandan aracın içine düşürür. Astım spreyini bulmak isterken gözünü yoldan ayırdığında Rocco’nun motoru ile çarpışır.

 İstemeden meydana gelen ölümlü kaza birçok insanın hayatının yok olmasına neden olur

Çarpışma sonrası Rocco ağır yaralanır. Adam yardım etmek ister ve Rocco’nun telefonundan acil yardım çağrısında bulunurken Rocco hayatını kaybeder. Adam telefonu bir süre kapatmadığı için acil yardım çağrısının cevaplamasına cevap vermez ve olay yerinden kaçar.

 Oğlunu kendi teslim ederken çarptığı çocuğun babası yüzünden vazgeçer

Adam eve gelir ve üstünde kaza ile ilgili herşeyi imha eder. Ardından yargıç olan babası eve geldiğinde yaşadığı kazayı söyler. Baba dürüst bir yargıç olarak oğluna teslim olması gerektiği konusunda ikna eder. Oğlunu karakola götüren yargıç evrak işlerini halletmek için kendisi karakol binasına tek girer. İçeride görevli ve tanıdığı bir polis memurunu görmek isterken, oğlunun istemeyerek de olsa ölümüne neden olduğu kişinin şehrin ve Amerikan’ın en azılı mafya babalarından Jimmy Baxter’ın oğlu olduğunu öğrenince karakoldan kimseye gözükmeden ayrılır.

Çünkü ona göre Jimmy Baxter kana kan isteyecek tarzda bir adamdır ve bu düşüncesinde yargıç haklı çıkacaktır. Olaylar bir anda çığrından çıkmaya başlar. Yargıç her ne kadar olay günü oğlu ile başka yerde olduğunu göstermek için zeminler hazırlasa da kader onlar için ağlarını örmeye başlamıştır. Yargıç kazada oğlunun kullandığı eşine ait aracı ortadan kaldırmak için çok güvendiği bir dostundan yardım ister. Ve o aracı ortadan kaldırılması için genç bir çocuğun aracı çalıyormuş gibi gösterilmesi istenirken yargıç polise aracının çalındığını bildirir.

 İlk önce günahsız yere Kofi Jones hayatını kaybeder

Arabayı aslında sadece yargıcın evinden alıp yok etmek için götüren siyahi çocuk Kofi Jones yolda polis tarafından hız yaptığı için çevrildiğinde artık her şey kabusa döner. Araç içerisinde Rocco’nun telefonunun bulunması, Kofi için kabus dolu dakikaların başlamasına da neden olur.

Bu arada küçük bir dip notu eklemeliyim. Jimmy Baxter’ın büyük oğlu başka bir suçtan hapistedir. Serbest kalmasına sadece 2 haftası kalmıştır.Kardeşinin cenazesi için izinli cenaze törenine katılır. Tören sonrası tekrar tutuklu bulunduğu cezaevine götürülmesi gerekirken annesinin tezgahı sayesinde sözde kardeşini öldürdüğünü düşündüğü Kofi Jones’un tutuklandığı cezaevinde bir günlüğüne getirilir. Sabah kaldığı cezaevine nakledilmesi için götürüldüğü cezaevinde Kofi Jones’u vahşi bir şekilde öldürür. Ama olay bir şekilde kapatılmak istenir.

 Artık ok yaydan çıkmıştır bir kere!

Jimmy Baxter’ın oğlu cezaevinden çıktıktan sonra bir arkadaşı ile babasından gizli ve onayı olmadan uyuşturucu işine girer. Tam bu esnada Kofi Jones’un oğlunu öldürmediğini öğrenen Jimmy Baxter oğlunu öldüren kişinin yargıç olduğunu düşünerek onu kıstırır. Tam yargıcı öldürecekken yargıç ona büyük oğlunun uyuşturucudan tutuklanmak üzere olduğunu söyler. Baxter ilk başta inanmasa da yaptığı telefon görüşmesinde doğru olduğunu anlar. Yargıca oğlunu bu işten kurtarmazsa kendisini öldüreceğini söyleyerek yargıcı kendisiyle işbirliği yapmaya zorlar.

 Dizinin devamı çekilecekse final gerçekten çok çarpıcı

Evet dizi bundan sonra mahkeme salonları ile yargıcın çevresinde hızla gelişir. Dizi bana göre ilk başta söylediğim gibi iyi kurgulanmış. Diziyi izlemeden önce yorumları okumak gibi bir alışkanlığınız varsa bu alışkanlığınızı bu dizi için kullanmayın. Bu arada dizinin finali gerçekten çok çarpıcı ama evet aması var dizinin devamı yoksa bana göre dizi tam bitmemiş gibi askıda kalacak hissi uyandıracaktır.

Bir yanıt yazın