Yılmaz Güney’in ailesinden Fazıl Say’a teşekkür telefonu

Yılmaz Güney’in ailesinden Fazıl Say’a teşekkür telefonu

Yılmaz Güney’i savundum yanlız bırakıldım

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say sinemacı Yılmaz Güney’i savunduğu için yalnız bırakıldığını söyledi. Say ” Yılmaz Güney’in sanatını ve kalıcılığını savunmakta bu kadar yapayalnız kaldığıma üzgünüm. Bu bir tartışma ise ,ve kime her ne faydası vardı ise ,Farah Zeynep bunu kazanmış olsun. Bravo Türkiye. Ayakta alkışlayalım hepinizi ” dedi. Öte yandan Yılmaz Güney’in ailesi tarafından ünlü piyaniste vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür telefonu açıldığı öğrenildi.

DurakMedya’dan Mustafa Barış Durak’ın haberine göre ünlü piyanist Fazıl Say oyuncu Farah Zeynep Abdullah arasındaki Yılmaz Güney polemiğine son verdi. Say sinemacı Yılmaz Güney olayında kendisinin yalnız bırakıldığını söyleyerek üzüntüsünü paylaştı. Say ” Yılmaz Güney’in sanatını ve kalıcılığını savunmakta bu kadar yapayalnız kaldığıma üzgünüm. Bu bir tartışma ise ,ve kime her ne faydası vardı ise ,Farah Zeynep bunu kazanmış olsun. Bravo Türkiye. Ayakta alkışlayalım hepinizi ” dedi.

Ne olmuştu?

Ünlü piyanist Fazıl Say, şu sıralar Bihter filmiyle gündemde olan Farah Zeynep Abdullah’a, Yılmaz Güney hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle tepki gösterdi ve “Şu Yol filminde figüran bile olamayacak niteliksizlikteki ‘dizi oyuncusu’ artık ‘dönemleri’ ve ‘milatları’ tayin eder olmuş” ifadelerini kullandı. Farah Zeynep Abdullah’tan ise cevap gecikmemişti.

Say’ın açıklamalarına Farah Zeynep Abdullah “Abi yazın nereden baksan tutarsızlık nereden baksan ahmakça, anlamamışsın, anlamak da istemiyorsun” diyerek tepki vermişti.

Bir yanıt yazın