Yılmaz Güney filmi çekimlerine start veriliyor

Yılmaz Güney filmi çekimlerine start veriliyor

Raif Akyüz’ün haberine göre Türkiye’nin en büyük menajerlerinden ve organizatörlerinden biri olan Ahmet San geçtiğimiz günlerde Yılmaz Güney’in hayatını anlatan sinema filmi için start vermiş ve Fatoş Güney ile bu proje için anlaşma imzalamıştı.

Bu gelişmenin hemen ardından Fatoş Güney, Ahmet San ile yaptığı sözleşmeyi tek taraflı fesh ederek Ahmet San hakkında dava açmıştı.

Yaşanan olaylar sonrasında film hakkında basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Ahmet San “Film çekimlerine kısa sürede başlanacağını ve Yılmaz Güney hakkında tüm bilinmeyenlerin bu filmde aktarılacağını” ifade ederken Güney ailesinin avukatı Bişar Abdi Alınak ise “Muhteşem bir Yılmaz Güney filmi olacak. Hayırlı Olsun” dedi.

Yılmaz Güney filminin yönetmeni olarak en son “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filminin de yönetmenliğini üstlenen Yüksel Aksu’nun yönetmen koltuğuna oturacağı ve Yılmaz Güney rolü içinde Caner Cindoruk ve Cihangir Ceyhan isimlerinin ön plana çıktığı öğrenildi.

Fatoş Güney dava açmıştı.

Yılmaz Güney’in biyografik filminin çekimleri daha önce çıkmaza girmişti. Fatoş Güney, sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetmiş, çekilmemesi için ayrıca dava da açtı.

Filmin yapımcılığını üstlenen Midwood A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet San “Yüksek sayılabilecek bir meblağı telif bedeli olarak çok önceden hem de tamamını ödedik” şeklinde açıklama yapmıştı.

Haber : Raif Akyüz

Instagram: @raifakyuzoffical

Bir yanıt yazın