DOLAR 32,3834 0.18%
EURO 35,0000 -0.26%
ALTIN 2.324,440,23
BITCOIN 2265534-0.82581%
İstanbul
14°

AÇIK

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Yılların şarkısı onur ödülüne layık görüldü

Yılların şarkısı onur ödülüne layık görüldü

ABONE OL
22 Haziran 2022 02:08
Yılların şarkısı onur ödülüne layık görüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Gençlik Konseyi tarafından düzenlenen 1. Sanat ve Kültür ödül töreni sahiplerini buldu. Geceye 1972 yılında yazılan ve hala gönümüze kadar popülerliğini koruyan ” Taht Kurmuşsun Kalbime” nin söz yazarı Şemsettin Polat onur ödülüne layık görüldü. Gece de ayrıca söz yazarı Hülya Şenkul, Göksel Pesenpaten de ödül alanlar arasındaydı.

 

Bakırköy Cem Karaca kültür ve sanat merkezinde düzenlenen 1. Kültür ve Sanat ödülleri törenine çok sayıda sanatçı ve sanatseverler katıldı.

 

Söz yazarı, sanatçı,besteci ve yazarlara verilen ödül gecesinde en büyük alkışı söz yazarı hukukçu yazar ve şair Şemsettin Polat aldı.  1972 yılında yazdığı ve Esengül tarafından okunarak Altın Plak alan ” Taht Kurmuşsun Kalbime”‘nin yazarı Polat uzun süre alkışlandı.

Onur ödülüne layık görülen Şemsettin Polat,bu ödülü almaktan dolayı çok teşekkür ettiğini söyledi. Polat ” Yıllar geçse de Taht Kurmuşsun Kalbime hep söylendi. Ve hep söylenecek. Ne mutlu bana böyle bir şarkıyla sizlere ulaşma imkanı sağladım”dedi.

 

Gece de ayrıca bir çok ünlü sanatçının seslendirdiği şarkıların söz yazarlığını yapan Hülya Şenkul ve söz yazarı Göksel Pesenpaten de ödüle layık görüldü.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.