Gaggenau, Milano tasarım haftasına damga vurdu

Lüks mutfak aletleri markası Gaggenau, interaktif tasarım deneyimi "A Statement of Form” etkinliğiyle ilk kez yer aldığı Milano'nun merkezindeki sergi alanında, Milano Tasarım Haftası boyunca mimar, tasarımcı ve mutfak uzmanlarının da katıldığı, hem fiziksel olarak ziyaret edebilen hem de web sitesinden online olarak deneyimleyebilen bir etkinlik gerçekleştirdi.

Gaggenau, Milano tasarım haftasına damga vurdu

Gaggenau, Milano Tasarım Haftası’nda sergilediği interaktif tasarım deneyimi ‘A Statement of Form’ enstalasyonu kapsamında 07-11 Haziran tarihlerinde Milano’daki Villa Necchi Campiglio’da hem fiziksel olarak ziyaret edebilen hem de web sitesinden online olarak deneyimleyebilen bir etkinlik gerçekleştirdi. Gaggenau’nun Dezeen ile ev sahipliği yaptığı canlı söyleşiler, konuk konuşmacılarla çağdaş mimari ve tasarıma odaklandı. Bir hafta süren söyleşiler online olarak da erişime açıktı.

 

Dünyaca ünlü isimlerle mutfakların geleceği tartışıldı 

Söyleşilerde tasarımcı Søren Rose, BIG’in iç mekan direktörü Francesca Portesine ve Foster + Partners’ın endüstriyel tasarım başkanı Mike Holland, tasarımda sürdürülebilirlik ve kalıcılık hakkında konuştu. Dada’nın ürün geliştirme direktörü Andrea Molteni ve Yabu Pushelberg’in kurucu ortakları George Yabu ve Glenn Pushelberg ise evlerin merkezi niteliğindeki mutfakların nasıl tasarlanması gerektiğini tartıştı. Son olarak, Design Haus Liberty’nin kurucusu Dara Huang ve mimar Michel Rojkind, kendi uygulamalarının pandemi sonrası dünyada nasıl değiştiğini Dezeen ile birlikte ele aldı.

 

Enstalasyon içinde ilerleyen ziyaretçiler Gaggenau’nun temel uzmanlık alanlarına odaklanan farklı bölümleri deneyimledi. Bu bölümlerde, ham maddelerden mutfağa kadar pişirme incelikleri, denge ve heyecan, ilericilikte miras ve işçilik, maddeselliğin önemi, soğutma ve ısı arasındaki ilişki, teknik mükemmellik dahilinde sanat eseri ve “geleceğin eğlence alanı olarak ev” başlıkları ele alındı.

 

360 metrekarelik bir alanda tanıtım yapıldı 

Üstün mutfak aletleri ile mükemmel yemek kültürünün biçimsel ve işlevsel karışımına odaklanan “A Statement of Form”, 360 metrekarelik alanda Gaggenau’nun marka vaadini ve amacını oluşturan temel unsurları bir araya getiren bir yapı sundu. Marka, bu projeyi hayata geçirmek için önde gelen  zanaatkarlarla ortaklıklar kurdu. Bunların arasında Alman mimarlar 1zu33, İtalyan doğal taş ustaları, Salvatori ve seramik karo üreticisi Kaufmann Keramik de yer alıyor. Almanya’daki üç Michelin yıldızlı “Restaurant Überfahrt” şefi ve uzun süredir Gaggenau ile iş birliği yürüten Christian Jürgens, enstalasyonda yer alan üst düzey mutfağı hayata geçirilmesini sağladı.

 

Gaggenau hakkında

Üstün kaliteli ev aletleri üreticisi Gaggenau, “Made in Germany” teknolojisi ve tasarımı ile inovasyonda bir lider. Uluslararası ölçüde beğeni toplayan ürünleriyle ev mutfaklarında sürekli yeni devrimler yaratan şirket, 1683 yılına kadar uzanan geçmişiyle öne çıkıyor. Şirketin başarısı, teknolojik açıdan ilerleme ve işlevsellikle kombine edilen net bir tasarım dili temeline dayanıyor. 1995 yılından bu yana BSH Hausgeräte GmbH Münih’in bir iştiraki olarak faaliyet gösteren Gaggenau, bugün, 50’yi aşkın ülkenin metropollerinde 24 ana showroomda temsil ediliyor.

Bir yanıt yazın