DOLAR 32,4106 0.23%
EURO 35,6808 0.55%
ALTIN 2.325,120,27
BITCOIN 22991562.69634%
İstanbul
16°

AÇIK

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

  • Magazin Name
  • Yanlış dezenfekten kullanımı solunum hastalıklarına yol açıyor

Yanlış dezenfekten kullanımı solunum hastalıklarına yol açıyor

ABONE OL
16 Haziran 2020 15:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Acıbadem Ankara Hastanesi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Bahar Öznur ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüsten korunmak için ellerin sık sık yıkanması ve dezenfekte edilmesi gerektiğini belirtti. Dezenfekte uygulamalarının yanlış yapılması durumunda ciltte kızarıklıktan egzamaya kadar ciddi rahatsızlıklara yol açabileceğini dile getirirken bunu önlemek için evde temizlik yaparken eldiven kullanılması, sıvı sabun yerine kalıp sabun tercih edilmesi ve temizlik işlerinin bitiminin ardından nemlendirici kullanılması gibi önerilerde bulundu.

Cilt rahatsızlıklarında artış var

Bireylerin ellerini uzun süre ovalayarak yıkamasının kendisine zor geldiği için dezenfekten ürünleri kullandığını ama yanlış dezenfekten ürünleri seçmelerinden dolayı deride tahriş, kabuklanma, kızarıklık ve yaralara kadar sonuçlanan el egzamalarına yol açtığını ifade eden Dr. Bahar Öznur  “Son günlerde birçok kişinin hastanelere müracaat ederek ellerinde yanma, kızarıklık, batma ve kaşıntı şikayetiyle müracaat etmeye başladılar. Çocukların derilerinin daha ince ve hassas olması sebebiyle onlarda da aşırı tahriş ve kızarıklar görülmeye başlandı” dedi.

Yanlış dezenfekten kullanımı solunum hastalığına neden oluyor

Temizlik yaparken kullandığımız malzemelerin içeriğinde farklı kimyasal maddeler içerdiği ve bunları solumak zorunda kaldığımız için solunum sorunlarına yol açabileceğini belirten Dr. Bahar Öznur “Astım, bronşit gibi kronik rahatsızlıkları olan kişilerde nefes darlığı artabilir. Bu ürünleri kullanırken temizlik yaptığımız alanları sık sık temizlik yaparken havalandırmalıyız” ifadelerini kullandı.

Temizlik yaparken sağlığımız için dikkat etmemiz gereken püf noktaları

Dr. Bahar Öznur koronavirüs döneminde evde temizlik yaparken ve dezenfekten kullanırken yapmamız gerekenleri “Ev temizliği yaparken eldiven kullanmayı asla ihmal etmemeli, temizlik için kullandığımız suyun ılık su olmasına önem gösterin. Alışveriş sonrası aldığınız ürünleri temizleyecekseniz bunun için çamaşır suyu veya başka bir dezenfekten kullanıyorsanız bu işlemleri eldivensiz yapmayın. Ellerinizi yıkadıktan sonra muhakkak nemlendirici kullanarak egzama riskini azaltabilirsiniz.” şeklinde sıralayarak açıklamalarını tamamladı.

Kamil HIZER / Magazinname.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.