Will Trent dizi incelemesi ve eleştirisi

Will Trent dizi incelemesi ve eleştirisi

Bugünde köşeme her ne kadar da artık resmi olarak üyeliğimi sonlandırdığım ve hiç haz etmediğim bir Disney Plus dizisine yer vereceğim.

 

Dizimizin adı “Will Trent”.

 

Dizinin başlıca rollerini Ramon Rodriguez (Will Trent), Erika Christensen (Angie Polaski) , Jake McLaughlin (Micheal Ormewood), Sonja Sohn ( Amanda Wagner) gibi üstlenmişler.

 

Dizimiz 13 bölümden ve henüz tek bir sezondan ibaret. Dizinin ilk ve son iki bölümü tek bir konu işlerken diğer bölümlerde her bölüm ayrı bir cinayet davası işlenmiş.

 

Tabi ki şu an için. Zira ikinci sezon onayı alıp almadığı henüz belli değil.

 

Dizimizin iki ana karakteri Will ve Angie yetimhanede birlikte büyümüş ve sonra her ikisi de polis olmuş karakterler.

 

Ana karakter Will aynı zamanda disleksi hastası bir dedektif ve Georgia Soruşturma Bürosu’nda (GBI) görev yapmaktadır.

 

Will ve Angie arasında aynı zamanda çok karmaşık bir ilişki de var. Tabi bu aslına bakarsanız çok basit bir teferruat.

 

Bizim gençliğimizin polisiyesi Komiser Colombo gibi bizim Will’inde standart bir giyim tarzı var.

 

Takım elbise, yelek ve kravat olmazsa olmazı.

 

Oyunculuklara baktığımız zaman vasatın biraz üzerinde diyebilirim.

 

Ha keza konularda öyle. Yani senaryo muhteşem değil. İşlenen cinayetler baktığınızda sıradan ve basit konuları içeriyor.

 

Dizi biraz eğlenceli gibi gözükse de hani tebessüm ettirecek öyle ahım şahım espri bulabilmeniz biraz zor gibi gözüküyor.

 

Dizinin başrol oyuncusu Ramon Rodriguez’in oyunculuk kariyerine baktığınızda göze batan 2009 yılında Transformers: Revenge of the Fallen ve  2014 yılında seyirci ile buluşan Need for Speed filmlerinden başka bir film göremiyorsunuz.

 

Bu demektir ki Disney Plus kendince küçük bir riske girmiş ve çok kariyerli bir oyuncu kadrosu ile dizi yapmamış diye düşünebilirsiniz.

 

Bunu dizinin kadın ana karakteri Erika Christensen içinde söyleyebiliriz. Zira oyunculuk kariyerinde bana göre sadece 2000 yılında oynadığı “Traffic” adlı film var.

 

Şu yaz aylarında ne televizyonlarda ne bazı dijital platformlarda doğru dürüst bir şey mümkün değilken izlenebilir bir dizi.

 

Ama daha iyi alternatifiniz varsa zaten bu diziyi iki üç bölüm izledikten sonra sadece boş zamanlarınızda izleyeceğiniz bir dizi olarak köşede tutacağınızı düşünüyorum.

 

Diziyi izleyen veya izleyecek olan bazı dizi severler muhakkak Wlil’in olayları çözüş tarzını beğeneceğini düşünüyorum ama genelde zaten bu tarz dizilerde dedektiflerin diğer meslektaşlarına göre zaten birçok farklılığı olmasa dizinin hiçbir esprisi kalmaz.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın