DOLAR 32,3497 0.29%
EURO 35,1446 0%
ALTIN 2.306,551,29
BITCOIN 22832532.18019%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

20:52

YATSIYA KALAN SÜRE

Ünlü isimlerden AKUT’un animasyon filmine anlamlı destek

Ünlü isimlerden AKUT’un animasyon filmine anlamlı destek

ABONE OL
15 Nisan 2022 01:22
Ünlü isimlerden AKUT’un animasyon filmine anlamlı destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurulduğu 1996 yılından bu yana, BM ve AB’nin arama kurtarma yapılanması içinde en önemli ekiplerinden birisi haline gelen, ülkemizin ilk arama kurtarma sivil toplum örgütü AKUT Arama Kurtarma Derneği, arama kurtarma kapasitesiyle tüm dünyanın gözdesi olma başarısının yanı sıra; farkındalık, bilinçlendirme ve eğitim gibi alanlarda da sorumluluk almaya devam ediyor.

 

Ünlü isimlerden destek

AKUT Arama Kurtarma Derneği ve AKUT Enstitüsü’nün, animasyon sanatçısı-yönetmen Gökalp Gönen’e hazırlattığı ve AKUT’un YouTube hesabından yayınlanan çocukların deprem bilincine erken yaşta ulaşmasını hedefleyen “Güven Ailesi ile Görevimiz Deprem” isimli 15 dakikalık animasyon filmine, ünlü isimler ve özellikle çocuklar ve anneler tarafından takip edilen ınfluncerlardan büyük destek geldi. Eğlenceli diyaloglara da yer verilen bu çalışma; yetişkinlerin, çocukları ile birlikte izleyebileceği en yararlı ve keyifli deprem bilinçlendirme videosu olarak karşımıza çıkıyor.

 

Yayınlandığı günden bu yana aralarında Pelin AkilRachel ArazDoğa RutkayYiğit PoyrazOnur DikmenYıldıray ŞahinlerErsin Karabulut’un da bulunduğu önemli isimler, animasyon filmini sosyal medya hesaplarında paylaşarak, çok daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağladılar.

 

Deprem Haftası’nda on binlerce öğrenci izledi

Özellikle Deprem Haftası boyunca okullarda on binlerce öğrencinin izlediği filmde, deprem ile ilgili hiçbir detayın unutulmamış olmasıyla dikkat çekti.

 

Çocukların yanı sıra; engelli ve yaşlı insanlar da unutulmadı

Güven Ailesi ile Görevimiz Deprem filminde, anne, baba, babaanne, Mete isminde bir erkek çocuğu, Türkan isminde bir kız çocuğu, Topik isminde bir köpek ve Somon isminde bir kediden oluşan Güven ailesinin günlük yaşamı üzerinden; deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında alınacak tüm önemler yalın ve sevimli bir şekilde işleniyor. Filmde yer alan tekerlekli sandalyedeki babaanne karakteriyle engelli ve yaşlı bireyler de unutulmadı.

 

Depremle ilgili hiçbir detay unutulmadı

Filmde, binalarımızın ve üzerinde yükseldiği zeminlerin depreme dayanıklılık analizinden, Aile Acil Durum Planı’nı nasıl yapacağımıza; ev mobilyalarımızın nasıl sabitleneceğinden, ne tür eşyaların, hangi yüksekliklerde ve nerelerde durması gerektiğine; deprem anında mutlaka eksiksiz bir şekilde hazır olması gereken Acil Durum Çantalarımızda neler bulunması gerektiğinden, deprem anında yapılması gerekenlere ve evimizi nasıl tahliye etmemiz gerektiğine kadar; depreme hazırlık ve bilinçlendirme konusunda hiçbir detay unutulmamış.

 

Ödüllü yönetmen

Film, gezegenimizin yapısı ve depremlerin jeolojik olarak nasıl oluştuğunu anlatan görüntüleriyle ayrıca dikkat çekiyor. Yönettiği ve yaptığı animasyon ve kısa filmlerle ödüller alan ve filmleri, başta “!f istanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali” olmak üzere birçok festivalde gösterime çıkan yönetmen Gökalp Gönen, geleceğin sinemacıları ve animasyon sanatçıları arasında gösteriliyor.

 

Bu proje ilk değil: “Bana Bunu AKUT Öğretti” 

AKUT ayrıca geçen sene içinde, “Bana Bunu AKUT Öğretti” isimli, yine çocuklara yönelik hazırlattığı, teknolojik olarak üç boyutlu animasyonlu izlenme olanağı bulunan hikaye kitapçıklarından oluşacak “Artırılmış Gerçeklikli (AR+) Eğitim Serisi”nin ilkini, temel ilk yardım konusunda yayınlamıştı. Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan serinin ilk kitabı AKUT Mağaza web sitesinde satışa sunulmuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.