Uğur Tergek kimdir?

Uğur Tergek'in Sessiz Yokuş adlı kitabı raflardaki yerini aldı...

Toplumbilimci yazar ve şair Uğur Tergek, 1990 yılında anne ve babasının yedinci çocuğu olarak Batman’da dünyaya gelmiştir. Tüpraş rafinerilerinde bir çalışan olan babası ismini vermiştir. Bu süre içinde ağır solunum problemleri yaşamıştır daha sonra bunu atlatıp 1996 yılında ilk okula başlamış, liseye kadar birkaç defa okul değiştirmiştir. Yazar, bu değişimlerin hayatını olumlu ve olumsuz etkilediğini ifade etmiştir. Böylece ilk, orta ve lise eğitimini doğduğu şehir olan Batman’da tamamlarken lise yıllarında yazarlığa merak duymaya başlayarak deneme yazılarına başlamıştır.

Lise eğitimini tamamladıktan bir süre sonra 2011 yılında kamu görevlisi olarak çalışmaya başlayan Tergek, 2017 yılında şairlik yönü daha ağır bastığı için şiir yazmaya başlamıştır. Memurluk yaparken sosyoloji lisans bölümüne başlamış ve eğitim aldığı üniversiteden onur öğrencisi olarak 2019 yılında mezun olan Uğur Tergek, en büyük pişmanlığının, sosyal ve edebi olarak koşullarını sınırlandırdığı yönünde ifade etmiştir.

Şiirin kendisi için ifade dilinde daha samimi ve gerçekçi olduğunu düşünen Uğur Tergek, 2020 yılında kendisine ait üç desteye yakın şiirini kitaplaştırma kararı alarak ilk kitabını “Sessiz Yokuş” adıyla çıkarmıştır. Eseri daha çok lirik şiir kapsamındadır.

Sakin ve özverili bir karaktere sahip yazar, ayrıca tasarıma ilgi duyar. Sosyolog olması nedeniyle toplum ve toplumsal sorunları bilimsel bakış açısıyla inceler.

Kamil HIZER / Magazinname.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir