Tüp Bebek Tedavisiyle İlgili Merak Edilenler

Tüp bebek tedavisi normal yollarla hamile kalamayan kadınlar için  umut veren bir uygulamadır. Kadın ve erkek üreme hücrelerinin laboratuvar ortamında buluşturulması ile  gerçekleştirilen tüp bebek tedavisi şimdiye dek yüz binlerce kadının hamile kalmasını sağladı.  Tüp bebek tedavisi 1 yıllık düzenli ilişkiye rağmen hamile kalamayan çiftler için rahatlıkla tercih edilebilecek tedavi yöntemlerinden biridir. Bu tedavi ile ilgili en çok merak edilen soruları ve yanıtlarını sizler için derledik!

Tüp Bebek Tedavisi En Fazla Kaç Defa Denenebilir?

Hamile kalma konusunda umudu olmayan kadınların en çok merak ettiği soru tüp bebek tedavisinin kaç defa denenebileceği oluyor. Bu konuda herhangi bir sınırlama bulunmadığını belirtmek isteriz. Tüp bebek tedavisi istendiği kadar denenebilir ancak özellikle 5 ve 6 denemeye rağmen  hamilelik oluşmadığında elbette umutlar azalıyor.  Tutunma problemi yaşayan kadınlar için daha fazla sayıda deneme yapılması gerekebiliyor. Dünya genelinde çok sayıda kadın 10. Denemede hamile kalabildi. Bu nedenle tüp bebek tedavisinin yeniden denenmesinde herhangi bir sakınca bulunmuyor.

Embriyo Transferinden Sonra Sürekli Yatmak Gerekiyor Mu?

Tüp bebek tedavisi ile ilgili halk arasında maalesef çok sayıda yanlış bilgi dolaşıyor. Bunlardan biri de embriyo transferinden sonra kadının mutlaka yatması gerektiği oluyor. Bu bilgi doğru değildir.  Embriyo transferinin gerçekleştirilmiş olması sürekli olarak dinlenme pozisyonunda kalmanız gerektiği anlamına gelmiyor.  Rahatlıkla hareket edebilir, yürüyebilir, öksürebilir ve yukarıya uzanabilirsiniz.  Sürekli olarak yapma pozisyonunda kalınması sadece düşük tehlikesi durumunda doktorlar tarafından önerilir.

Embriyo Transferinden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Doktorunuz tarafından belirtilen uyarıları ve önerileri dikkate almanız yeterli olacaktır. Bununla birlikte kullanmanız için bazı ilaçların verilmesi durumunda bu ilaçların belirtilen periyotlarla düzenli bir şekilde alınması da büyük önem taşıyor. Bunun dışında embriyo transferinden önce doktorunuza görüşebilir ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Tüp Bebek Tedavisinde Düşük Oranı Artıyor Mu?

Aslında bu soru akılları bir hayli karıştırabiliyor. Tüp bebek tedavisinden sonra düşük riskinin sadece bir miktar daha fazla olduğunu belirtebiliriz. Ancak bunun nedeni tüp bebek uygulaması değildir.  Kişinin doğal yollarla kendi hamile kalamama nedeninden kaynaklıdır.  Tüp bebek tedavisi tek başına düşük riskini artırmıyor.

Tüp Bebek Tedavisinde Vajinal Kanama Normal Mi?

Öncelikle hamileliğin hiçbir döneminde vajinal kanamanın  normal kabul edilmediğini belirtmek gerekiyor. Tüp bebek tedavisinin ardından hamileliğin ilk günlerinde şiddetli olmamak kaydıyla kanama çok sık gözlemlenen durumlardan biridir.  Ancak çoğunlukla herhangi bir sıkıntıya sebebiyet vermediği için hamileliğin ilk günlerinde vajinal kanamanın mutlaka kötü bir durumun belirtisi olarak değerlendirilmemesi gerekiyor.

Tüp Bebek Tedavisinden Önce Diyet Uygulanmalı Mı?

Tüp bebek tedavisi ile hamilelik planlandığında  sağlıklı bir beslenme düzenine geçiş yapmak elbette hem anne adayının hem de bebeğin sağlığı açısından önem taşıyor. Mevsiminde olmak kaydıyla sebze ve meyve tüketimi ile bol miktarda yeşillik tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Dengeli ve sağlıklı bir beslenme her ne kadar hamile kalma şansında belirleyici bir unsur olmasa da hamilelik durumunda bebeğin beslenebilmesi bakımından önem taşıyor.

Tüp Bebek Tedavisinden Önce Kilo Vermeli Mi?

Kadınların en çok merak ettiğim unsurlardan biri de tüp bebek tedavisinden önce ideal kiloya ulaşmanın gerekip gerekmediğidir. Fazla kilo maalesef gebeliklerde  düşük riskini artırıyor. Bunun için tüp bebek tedavisinden önce diyet uygulayarak kilo vermeniz düşük riskini azaltmak bakımından önem taşıyor. Ancak mutlaka kilo verilmesi gerektiği yönünde herhangi bir araştırma da yapılmadı. Daha konforlu bir hamilelik dönemi geçirmek için kilo vermenizde fayda olacaktır.

Ankara tüp bebek fiyatları hakkında bilgi almak için bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın