The Misfits film tanıtımı ve eleştirisi

The Misfits yönetmeni, oyuncusu ile neredeyse mükemmel yakın bir ekiple çekilmiş ama...

The Misfits film tanıtımı ve eleştirisi

Senaryosunu Robert Henny, Kurt Wimmer ikilisinin yazdığı, yönetmenliğini Renny Harlin’in yaptığı The Misfits filmi izleyicisiyle buluştu. Filmde baş rollerde James Bond filmlerinden hemen hatırlayacağımız Pierce Brosnan oynuyor. Filmde Brosnan’a Tim Roth, Jamie Chung, Nick Cannon ve Hermione Corfield eşlik etmişler.

Pierce Brosnan “James Bond” var diye izlemeyi düşünüyorsanız bir daha düşünün!

Filmin kadrosunda Pierce Brosnan’ı görünce heyecanlanmadım değil? James Bond serisi olmak üzere birçok başarılı filme imza atmış dünya sinemasının tanınmış bir ismi. Ha keza yanında Tim Roth gibi oyunculuğu üst düzeyde olan başka bir oyuncuyu da görünce bu filmi muhakkak izlemeliyim dedim.

The Misfits filmin konusu

Filmin konusuna gelince Ringo “Nick Cannon”, Violet “Jamie Chung” ve “Wick” Mike Angelo hepsi kendi başına bağımsız suçlular. Ama bunların tek güzel yanı mazlumlarla işi olmalaları. Tabi buna azılı hırsız “Pace” yani Pierce Brosnan’ı da eklemek lazım. Bu üç azılı suçlu bir araya gelerek İslami Kardeşlik adı altındaki bir terör örgütünün maddi kaynaklarını yok etmek için bir araya geliyor ve bu işte kendilerine liderlik etmeleri için “Pace” ‘e teklif götürüyorlar.

Pace kendisine yapılan teklifi kabul etmezken Pace’in kızı Hope devreye giriyor ve babasını ikna ederek bu soygun işinde olmasını sağlıyor. Soyulacak yer aslında dünyanın birçok yerinde yüksek güvenlikli hapishaneler kuran Schultz’un bir Arap şeyhine kurduğu cezaevindir. Ve tüm ekip bu hapishanede bulunan altınları çalmak için plan yaparlar ve bu planlarını uygulamaya koyarlar.

The Misfits filmi Müslümanları yine terörist olarak gösteriyor

Filmin konusu görünüşte muazzam geliyor. Ama daha film dakika bir gol bir misali neredeyse tüm Müslümanları terörist gibi göstermeye çalışıyor. Yani İslamofobik bir yaklaşım var. Neredeyse yaklaşık 75 dakika boyunca doğru dürüst bir aksiyon yok diyebilirim. Aksiyondan vazgeçtim, doğru dürüst seyirciyi bağlayacak kare yok. İkili diyaloglar, boş boş kareler. Araya serpiştirilmiş birkaç cepçilik sahnesi ve bir kovalamaca.

Filmde oyunculuk diye bir şey aramayın!

Artık büyük hırsızlık filmleri izlediğimizde aklımıza ilk La Casa De Papel geldiği için filmde muhteşem bir soygun planı bekliyorsunuz. Çok beklersiniz, çünkü plan komik, planın işlenmesi çocukça. Özellikle Brosnan ve Tim Roth’tan oyunculuk bekliyorsunuz ama ortada oyunculuk dahi yok.

Böyle başarılı bir yönetmenden böyle bir fiyasko

Filmin yönetmeni Renny Harlin Die Hard 2, Cliffhanger dahil olmak üzere birçok başarılı filme imza atmış bir yönetmen. Ama bu filme bakıyorsanız bu filmi ne kadar kötü çekebilirim diye sanırım epey bir uğraş vermiş olduğunu düşünüyorum.  Film için bazı alt yazı sitelerinde yorumlara baktığımda çerezlik bile değil şeklinde yorumlara denk geldim. Kaldı ki bana göre sonuna kadar haklılar.

Pierce Brosnan’da modaya uymuş

Son yıllarda bir modadır aldı başını gidiyor. Büyük kariyeri olan oyuncuların belli bir kısmı yaşlandıkça çok ucuz yapımlarda başrol almaya başlıyorlar. Neredeyse sıradan filmlerde. Örnek olarak Bruce Wills ve Nicolas Cage’i rahatlıkla söyleyebilirim.

The Misfits için söyleyebileceğim tek şey Pierce Brosnan hayranıysanız ve hayatınızda 94 dakikayı çöpe atarım diyorsanız bu film tam size göre…

Pardon, pardon film için bu kadar olumsuz şey söylemişken filmin son 3-4 dakikalık bölümünde Violet’in bir dövüş sahnesi var. Yaklaşık bir ila iki dakika sürüyor. Muazzam bir koreografi ile çekilmiş. İzlerken keyif aldım. Umarım sizler filmi izlerken daha çok keyif alacak kareler bulursunuz.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın